Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Henry Kissinger priznao plan za Novi svjetski poredak

Henry Kissinger priznao plan za Novi svjetski poredak

kiss-assU 2014. bivši državni tajnik je objavio globalistički plan za svjetsku vladu

Kissinger i ostali globalisti su u prošlosti objasnili razne aspekte Novog Svjetskog Poretka:

„Libija je u građanskom ratu, fundamentalisti vojske grade samoproglašeni kalifat na područjima preko Sirije i Iraka i Afganistana, a njihove mlade demokracije su na rubu paralize.

Ovim nevoljama dodaje i oživljavanje napetosti u odnosima s Rusijom i odnosima s Kinom koji su podijeljeni između obećanja suradnje i javnog optuživanja. Koncept reda koji je poduprt su moderno krizno doba.

Potraga za Novim svjetskim poretkom je odavno definirana gotovo isključivo konceptima zapadnih društava. U desetljećima nakon Drugog svjetskog rata, SAD je ojačala svoje gospodarstvo i nacionalno povjerenje, te je počela poticati međunarodno vodstvo i dodavati novu dimenziju.

Nacija osnovana izričito na ideji slobodnog i reprezentativnog upravljanja, SAD će identificirati vlastiti uspon sa širenjem slobode i demokracije i pripisivati ove snage sa sposobnošću da se postigne pravedan i trajan mir.

Tradicionalni europski pristup bi bio smatran od naroda i država kao inherentno konkurentan, u ograničavanju učinka svojih sukobljenih ambicija, on bi se oslonio na ravnotežu moći i koncept prosvjetljenih državnika.

Prevladavajući američki pogled smatra ljude koji su sebi razumni i sklon mirnom kompromisu i zdravom razumu; širenje demokracije je zbog toga sveobuhvatni cilj međunarodnog poretka.

Slobodna tržišta će podići pojedince, obogatiti društva i zamjeniti ekonomsku međuovisnost za tradicionalna međunarodna rivalstva.

Ovaj napor da se uspostavi Novi svjetski poredak ima u mnogo načina preko kojih će doći do ostvarenje. Preobilje nezavisnih suverenih država upravlja većinom svjetskih područja.

Širenje demokracije i participativnog upravljanja postala je zajednička težnja ako ne i univerzalna stvarnost; globalna komunikacija i financijske mreže rade u stvarnom vremenu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,