Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » EUROPSKI LANAC SUPERMARKETA ‘LIDL’ IZBRISAO KRŠĆANSKE KRIŽEVE SA PAKIRANJA PROIZVODA JER ‘POŠTUJE RAZNOLIKOST’

EUROPSKI LANAC SUPERMARKETA ‘LIDL’ IZBRISAO KRŠĆANSKE KRIŽEVE SA PAKIRANJA PROIZVODA JER ‘POŠTUJE RAZNOLIKOST’

lidl-proizvod“Mi smo tvrtka koja poštuje raznolikost i to je ono što objašnjava dizajn ove ambalaže”

Njemački maloprodajni lanac supermarketa Lidl uhvaćena je u izmjeni detalja na slici ikonike crkve Anastasis u Santoriniju u Grčkoj, koja krasi neke od njihovih proizvoda, brišući kršćanske križeve sa crkve na slici proizvoda.

Slike svjetski poznate crkve je Lidl koristio za pakiranje njihovog jogurta Eridanovog grčkog jogurta, a ta slika se također stavljala na proizvode poput feta sira, moussake i pistača, navodi RTL Info.

Luksemburška tvrtka koja sa sjedištem u Sjedinjenim Državama izvijestila je da je glasnogovornik supermarketa Lidl opravdavao obradbu slike govoreći: “Mi izbjegavamo upotrebu vjerskih simbola jer ne želimo isključiti ostala vjerska uvjerenja”.

Dodali su: “Mi smo tvrtka koja poštuje raznolikost i to je ono što objašnjava dizajn ove ambalaže”.

Razlog iza marketinškog uvjerenja da je brisanje kršćanske ikonografije sa kršćanskih vjerskih objekata “poštivanje različitosti” ostaje nejasan, a njegova izjava da “izbjegavamo upotrebu vjerskih simbola, jer ne želimo isključiti druga vjerska uvjerenja”, ne čini se u biti potpuno točnom, piše Breitbart.com.

Pretraživanje internetskog asortimana tvrtke Lidl čini se da prikazuje brojne proizvode sa Halal certifikatom – što znači, zaklana u skladu sa kontroverznim islamskim vjerskim zahtjevima, kako bi se omogućilo da muslimani mogu jesti.

Neki od ovih proizvoda izgledaju kao logotipi sa minaretama ili građevinama s minaretima – islamska vjerska arhitektura iz koje se pet puta dnevno izdaje “poziv na molitvu”.

lidl-musakaNovost je došla ubrzo nakon što je Aldi, drugi najjači njemački trgovački lanac podigao kontroverzu stavljanjem znaka u trgovinu u Northamptonu u Engleskoj, savjetujući korisnicima da ne mogu kupiti alkohol ako je muškarac koji radi na kasi musliman.

“Ako kolega izaziva zabrinutost zbog posla koji radi, naš je pristup pokušati pronaći rješenje”, rekao je glasnogovornik MailOnline.

“U ovom smo slučaju obavijestili kupce putem znaka o tome da naš kolega na blagajni ne prodaje alkohol jer je musliman.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,