Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » UPOZORAVAJUĆI SIGNAL: LORD ROTHSCHILD ZAPOČEO VELIKU SEOBU VLASTITOG KAPITALA IZVAN AMERIKE, KAŽU NAJNOVIJA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

UPOZORAVAJUĆI SIGNAL: LORD ROTHSCHILD ZAPOČEO VELIKU SEOBU VLASTITOG KAPITALA IZVAN AMERIKE, KAŽU NAJNOVIJA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

rothschil-financijeU onome što je siguran znak oligarsima diljem svijeta, gospodin Jacob Rothschild, osnivač i predsjednik tvrtke RIT Capital Partners, bitno je minimalizirao svoju financijsku izloženost na riskantnom i nestabilnom tržištu kapitala u Americi

U polugodišnjem financijskom izvješću koje je napravila tvrtka RIT Capital Partners, Rothschild je objasnio tvrtkine agresivne poteze kako bi se značajno smanjila izloženost američke imovine.

„Ne vjerujem da je ovo pravo vrijeme da riskiramo još više. Cijene dionica su u mnogim slučajevima porasle na razinu bez presedana, u vrijeme kada gospodarski rast nije nipošto osiguran„ – rekao je Rothschild u svom polugodišnjem izvještaju.

Osim toga, Rothschild je izjavio kako vjeruje da će programi kvantitativnog ublažavanja (QE) kojeg su provele središnje banake, kao što je Banka Federalnih Rezervi u SAD-u – „doći do kraja.”

Rothschild je citiran u izvješću kako kaže da se „razdoblje monetarne bezbrižnosti možda privodi kraju.”

Signalizrajući na potencijalnu katastrofu koja se priprema na financijskim tržištima u SAD-u, Rothschildi su smanjili ulaganja RIT Capital Partners u američki dolar za gotovo pedeset posto.

Na dan 31. prosinca 2016., RIT Capital Partners je izvijestio da je neto vrijednost ulaganja imovine 62 posto u američkim dolarima. U najnovijem izvješću objavljenom od strane RIT Capital Partners 30. lipnja 2017., tvrtka ima neto vrijednosti ulaganja imovine samo 37 posto u američkim dolarima.

Tijekom tog istog razdoblja, Rothschild je povećao RIT-ova ulaganje u britansku funtu, euro i japanski jen.

Samo prošle godine, menađeri obveznica u onome što je bio nekad najveći obveznički fond u svijetu su imali grozna predviđanja o tome kako će „svemu tome” doći kraj. A pod time „svemu tome” su mislili na pupanja financijskih tržišta središnjih banaka.

Kada američka burza trguje na najvišim razinama svih vremena (ATH), Lord Rothschild je već prodao RIT-ove udjele na tim istim tržištima, manipulacija središnje banke u tržišnim realnim procjenama vrijednosti postaje jasna.

Osim toga, vrijedno je napomenuti da je investicijski portfelj Rothschildove tvrtke RIT imao dobit otprilike oko 2.000% od svojeg osnivanja – pa je očito da razumije kako pozicionirati svoju imovinu kako bi zaradili veliku dobit na investicijama, tako da bi ti nedavni potezi trebali biti znak upozorenja za svakog građana.

U objašnjenju svojih nedavnih investicijskih poteza, Rothschild, vlasnik tvrtke RIT je izjavio:

“Imamo poseban interes za ulaganja koja koja će imati koristi od utjecaja novih tehnologija, i na daleko istočna tržišta, pod utjecajem rasta potražnje od strane azijskih potrošača.”

Rothschild također spominje dolazak četvrte industrijske revolucije u izvješću RIT Capital Partnersa, uz napomenu: „Dok se ‘četvrta industrijske revolucije’ razvija, postaje sve važnije za moju tvrtku da procijenimo mogućnosti ulaganja u inovacije potaknute promjenama koje utječu na gotovo svaki poslovni sektor„.

Četvrta industrijska revolucija će biti upravljan od strane novih tehnologija koje rade za integraciju digitalnih, bioloških i fizičkih svjetova.

Sa globalnim prinosima koji su na najnižoj razini zabilježenoj u povijesti, i sa 10 bilijuna dolara neg. stope obveznice, vjerojatno postoji samo jedan način da se to završi – „kao u dobra stara vremena”, sa masivnim globalnim financijskim kolapsom, od kojeg bi Velika depresija izgleda poput svakodnevice.

Da ne bude zabune da kada Lord Rothschild počinje micati svoju imovinu iz SAD-a, to je sigurno znak loših stvari koje se valjaju na horizontu. (AP)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,