Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Zamjenik poljskog ministra pravosuđa nakon silovanja u Riminiju: ‘Hoćete imigrante u Poljskoj – samo preko mene mrtvog!’

Zamjenik poljskog ministra pravosuđa nakon silovanja u Riminiju: ‘Hoćete imigrante u Poljskoj – samo preko mene mrtvog!’

poljska-imigrantiPATRYK JAKI JE ODREAGIRAO NA SILOVANJE MLADE POLJAKINJE U RIMINIJU – PRED OČIMA MUŽA

Zamjenik poljskog ministra pravde Patryk Jaki poručio je nakon brutalnog napada na mladi poljski bračni par u Riminiju, u Italiji, kada je ovog vikenda mlada žena brutalno silovana pred očima muža, da će izbjeglice u Poljsku samo preko njega mrtvog i zatražio vraćanje smrtne kazne i mučenja prilikom saslušavanja takvih nasilnika.

“Eto vam vaši imigranti. Hoćete ih u Poljskoj? Samo preko mene mrtvog”, poručio je na Twitteru Jaki poljskoj oporbi i poimence vodećim neovisnim medijima u Poljskoj, na čelu sa privatnom televizijom TVN i dnevnim listom Gazeta.

Iako je njegov šef, ministar pravde Zbigniew Ziobro, koji je u nedjelju naredio da se i u Poljskoj provede istraga brutalnog zločina nad dvoje mladih u romantičnoj šetnji po plaži, istaknuo da je nebitno da li su napadači zaista iz Sjeverne Afrike ili ne, Jaki je napisao da je “za tu stoku” jedina kazna smrtna kazna i da kazna ne smije se prepusti Italiji.

“Konkretno, u ovom slučaju vratio bih u praksu mučenje”, napisao je zamjenik poljskog ministra pravde, ali Poljaci povodom tih ksenofobnih izjava nisu propustili ga upitaju kako to da silovanja, još brutalnijih, ima i u Poljskoj koja nije primila izbjeglice i podsjetili na twitteru na najnoviju aferu kada su tijekom srpnja 10 dana zarobljenu u njihovom stanu u Lodzu trojica Poljaka silovala mladu Poljakinju, koja je od zadobivenih ozljeda preminula.

Ministar pravde Zbigniew Ziobro je povodom napada na mlade poljske turiste u Riminiju odbio je taj slučaj povezati sa izbjegličkom krizom.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,