Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DAVID ICKE DOŽIVIO PORAZ: Autor zavjera platio židovskom odvjetniku 50.000 funti zbog laži

DAVID ICKE DOŽIVIO PORAZ: Autor zavjera platio židovskom odvjetniku 50.000 funti zbog laži

david-ickePlanetarno poznati autor zavjera David Icke je bio prisiljen platiti 50.000 funti za laži širiti o židovskom kanadskom odvjetniku za ljudska prava u jednoj od svojih knjiga

„On nije Mesija, on je vrlo nestašan dječak” bile su riječi Richard Warmana, kanadskog odvjetnika za ljudska prava, koji je citiran nakon što mu je plaćeno 117.000 funti odštete zbog zlobnih laži objavljenih od strane autora zavjere David Ickea u svojoj knjizi iz 2001. “Djeca Matrixa”.

U neugodnom porazu David Icke se tiho nagodio izvan suda zbog neobranjive izjave napisane o Warmanu, što je uključivalo lažne tvrdnje da Warman nastoji suzbiti Ickeovo navodno razotkrivanje sotonstičog kulta zlostavljanja i ubojstava.

David Icke nije sramežljiv u svojim tvrdnjama, često opakim i žučnim po prirodi o ljudima poput Warmana, na svojoj web stranici DavidIcke.com. Međutim, primijećeno je da Icke nije spomenuo ovaj nedavni poraz bilo gdje u javnosti, unatoč tome što je ranije sudske poraze često objavao svojim čitateljima i apelirao im za novčane donacije za pravnu obranu.

U razdoblju 1999-2000, Warman je radio s raznim židovskim i anti-rasističkim grupama preko kojih je Kanadsku javnost obaviještavao o diskriminatornim elemenatima u teorijama konspiracije David Ickea. Nakon što je došao do materijala iz Ickeovih vlastitih spisa, on je slao objektima koje je Icke koristio u svojim turnejama da bi mu zabranili nastupe, piše Richardwarman.ca.

U znak odmazde, Icke je uključio lažne navode u svojoj knjizi “Djeca Matrixa” iz 2001. godine u kojoj piše da je Warman tražio da Icke suzbije navodno razotkrivanje sotonističkog kulta zlostavljanja i ubojstva.

David Icke je napravio vansudsku nagodbu 8. siječnja plativši 90.000 dolara (50.000 funti), uoči dugo odgađanog suđenja koje je bilo zakazano da počne u Torontu 2. veljače 2015.

Vansudska nagodba je uključivala zahtjev da Icke odmah prekine daljnju distribuciju knjige “Djeca Matrixa” i isključi sporni materijal iz budućih izdanja. Warman je zahvalio svojim odvjetnicima Christine Lonsdale i Elder Marques, te odvjetničkom društvu McCarthy Tétrault jer su „bili apsolutni profesionalci i nisam to mogao učiniti bez njih.”

Warman je rekao: „Ovo nagodba ja razotkrila Ickeov argument da ga nitko nikada ne može tužiti jer su njegove optužbe točne i to je ništa više nego zabluda.” On je dodao: „Moj ugled je bio potpuno opravdan. David Icke-ovi napadi na mene bili sramotni i izvan okvira, ali on je platio visoku cijenu za njih i nadam to više nikada neće ponoviti.”

Warman je završio citirajući Monty Python, „On nije Mesija, on je vrlo nestašan dječak.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,