Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO SE RASPADA! Vojnici Bugarske odbili na vježbi NATO saveza pucati u mete koje su im ‘ličile na Ruse’

NATO SE RASPADA! Vojnici Bugarske odbili na vježbi NATO saveza pucati u mete koje su im ‘ličile na Ruse’

nato-vjezbaNA KRAJU SU ORGANIZATORI MORALI DA PREFARBATI METE I ISPRIČATI SE BUGARSKIM VOJNICIMA

Nema baš u NATO-u idile koju alijansa “prodaje” o sebi.

Otkrilo se da je na vježbi njezinih snaga za brze intervencije Noble Jump, koja je održana u Rumunjskoj, došlo do svojevrsnog skandala. A nije ni slučajan ni mali, koliko god tako na prvi pogled izgledao.

Bugarski vojnički kontigent – zajedno sa svojim časnicima – kategorički je odbio pucati na mete koje su “ličile na ruske vojnike”!

Bugare su pokušali uvjeriti: da im se samo čini da mete “liče na Ruse”. Objašnjavali su im da su mete pravljene od reklamnih panoa i da, jednostavno, ono što je na njima bilo nije prefarbano.

Ovo bi podrazumijevalo da su na panoima bili prikazani ruski vojnici. A što će oni na NATO panoima – i nije tako teško zamisliti.

Bilo kako bilo, Bugari su sve odslušali i odbili pucati u mete “s oznakama koje su ličile na ruske”.

To je prisililo rukovodstvo vježbe da – nakon konzultacija i sa Bruxellesom – prefarba mete. Čak i da se ispričaju pripadnicima bugarskog kontigenta.

Pitanja ovog tipa nisu baš sasvim korektna, pa ipak: što mislite – da li bi se u “pucanju u Ruse”, da su se našli na mjestu Bugara, usprotivili vojnici Crne Gore ili Hrvatske?
 

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,