Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Novi ISIS-ov video pokazuje 10 godina starog Amerikanca sa puškom koji obećava da će ‘poraziti’ Trumpa

Novi ISIS-ov video pokazuje 10 godina starog Amerikanca sa puškom koji obećava da će ‘poraziti’ Trumpa

djecak-govorISIS je objavio novi video u kojem 10-godišnji američki dječak po imenu Yusef se zavjetuje pred kamerom na „poraz” predsjednika Donald Trumpa

ISIS je u propagandnom videu objavljenom ovog mjeseca iskoristio desetogodišnjeg dječaka koji navodi da je Amerikanac i prijeti SAD-u.

Dječak, koji tvrdi da je sin američkog vojnika, upozorava da su divlji militanti ISIS-a na rubu napada na Ameriku, te da će „poraziti” Trumpa, kojeg on naziva „lutkom Židova.”

Dječak koji se navodno zove Yusuf izgovorio je u kameru:

“Ovo je moja poruka Trumpu, lutki za Židove. Alah nam je obećao pobjedu, a tebi poraz. Ova bitka neće završiti u Raki ni Mosulu, već u tvojoj zemlji”.

“Pripremi se jer je borba tek počela”

“Prema Alahovom zakonu, mi ćemo pobijediti, zato se pripremi jer je borba tek počela”, rekao je dječak. Također je naveo da se s majkom doselio u Siriju prije dvije godine te da mu je otac bio američki vojnik koji je služio u Iraku.

SAD je nazvao “državom nevjernika” te rekao da je ISIS “uspostavio Alahovu vladavinu”. Stručnjak za radikalizaciju, Shiraz Maher, je za NBC Today izjavio da ISIS koristi djecu u propagandi kako bi što više šokirao svijet. Također je rekao da nisu uspjeli utvrditi pravi identitet dječaka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,