Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Glavni živovski rabin u Barceloni poručio Židovima nakon terorističkih napada da se presele u Izrael – ‘Europa je izgubljena’

Glavni živovski rabin u Barceloni poručio Židovima nakon terorističkih napada da se presele u Izrael – ‘Europa je izgubljena’

rabin-barcelonaNakon ovotjednih terorističkih napada u Barceloni, glavni rabin Barcelone je upozorio svoju zajednicu da su Židovi u regiji osuđeni zbog opasnosti od radikalnog islama i navodne nevoljkost vlasti da se suoči s tim

Rabin Meir Bar-Hen je ohrabrio svoje vjrenike da napuste Španjolsku, koju zove „Centrom islamističkog terora za cijelu Europu” već godinama prije nego se napad dogodio u četvrtak i petak, rekao je on.

Najmanje 14 osoba je poginulo, a više od 100 je ranjeno u dva odvojena teroristička napada u Barceloni i obližnjem obalnom gradu Cambrils.

Islamska država (IS, bivši ISIS / Isil) preuzela je odgovornost za napad na Las Ramblas u Barceloni.

„Ja kažem svojim vjernicima: Ne mislite da ste ovdje za vječnost, i ja ih potičem na kupnju nekretnina u Izraelu”, rekao je rabin Meir Bar-Hen u intervjuu za židovsku novinsku agenciju JTA.

„Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih Židova, ili venecuelanskih Židova. Bolje [izađite] rano nego kada bude prekasno.”

Bar-Hen je rekao da su napadi istaknuli prisutnost velike muslimanske zajednice sa „radikalnim rubovima” u regiji, a navodno se Španjolske vlasti nerado suočavaju sa islamskim terorizmom.

Rabin je naveo nedavnu odluku kojom se omogućilo palestinki Leila Khaledi da uđe u Španjolsku na festival knjiga kao prividni dokaz njegove tvrdnje. Khaled je bila uključena u veliku otmicu aviona 1969. i 1970. godine.

Rabin, koji je želio naglasiti da je govorio u privatnom svojstvu, a ne u ime zajednice, također je rekao da se to odnosi na cijelu Europu u cjelini.

„Europa je izgubljena”, zaključio je on.

Federacija židovskih zajednica u Španjolskoj ne želi podijeliti pesimističan pogled na svijet Bar-Hena.

Organizacija je objavila u četvrtak,: „Španjolski Židovi vjeruju državnim sigurnosnim službama koje rade svaki dan kako bi se spriječilo radikalne fanatike i islamiste od sjetve kaosa i boli u našim gradovima”


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,