Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČOVJEK KOJI JE S TRUMPOM PISAO NJEGOVE MEMOARE NAJAVIO: ‘Predsjednik će ove jeseni dati ostavku, njegov je mandat praktički već došao svome kraju’

ČOVJEK KOJI JE S TRUMPOM PISAO NJEGOVE MEMOARE NAJAVIO: ‘Predsjednik će ove jeseni dati ostavku, njegov je mandat praktički već došao svome kraju’

trump-memoariČovjek koji je još 1987. godine za Donalda Trumpa kao ‘ghostwriter’ napisao njegove memoare ‘The Art of the Deal’ uvjeren je da će američki predsjednik ubrzo podnijeti ostavku

Tony Schwartz je u srijedu u nekoliko objava na Twitteru prognozirao Trumpovu političku budućnost, a kasnije se pojavio i na CNN-u kako bi podrobnije objasnio kakve Trumpove poteze očekuje.

Krug se zatvara munjevito brzo. Trump će dati ostavku i proglasiti svoju pobjedu prije nego ga [specijalni tužitelj Robert] Mueller i Kongres ostave bez izbora. Trumpov je mandat zapravo već došao svome kraju.

Iznenadilo bi me kada bi opstao do kraja godine. Ako ne ode i prije, ostavku će vjerojatno podnijeti najesen, predviđa Schwartz, koji je spomenute memoare supotpisao s Trumpom, a napisao ih je za njega nakon niza intervjua u periodu od 18 mjeseci.

Kako je svojedobno rekao, Trump je iz knjige izbacio tek nekoliko manje značajnih sitnica.

U posljednje vrijeme, Schwartz se prometnuo u Trumpova kritičara i kaže da je požalio što mu je pisao memoare. Prije nekoliko mjeseci također je predviđao da će Trump dati ostavku, ali tada nije spominjao konkretan trenutak u kojem bi se to, prema njegovoj procjeni, moglo dogoditi.

Čini mi se da se zakotrljalo. Sve me podsjeća na Watergate i posljednje Nixonove dane (…) Taj čovjek i svoje najkatastrofalnije gafove pokušava prikazati kao dokaz vlastite briljantnosti. Tako da vjerujem da će i za ostavku optužiti demokrate, čak i republikance, ma bilo koga samo da bi mogao reći kako je učinio sve da pokuša spasiti Ameriku, rekao je Schwartz na CNN-u.

Podsjetio je na Trumpove nedavne reakcije na događaje u Charlottesvilleu kao i na situaciju u Sjevernoj Koreji, naveo da je od sebe već otjerao čitav niz saveznika, u vlastitoj stranci i u Kongresu, a upozorio je da u pozadini svega traje Muellerova istraga o njegovoj povezanosti s Rusima.

Dat će sve od sebe da prezentira svoj odlazak kao svoju veliku pobjedu iako, da budemo jasni, otići će da u konačnici ne bi završio u zatvoru, rekao je još Schwartz.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,