Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » PUTIN NAPOKON UDARA TAKO GDJE NAJVIŠE BOLI: Provest ćemo novu međunarodnu istragu o američkom slijetanju na Mjesec

PUTIN NAPOKON UDARA TAKO GDJE NAJVIŠE BOLI: Provest ćemo novu međunarodnu istragu o američkom slijetanju na Mjesec

putin-mjesecPostoji mnogo teorija zavjere oko sletanja na Mjesec koje su dokumentirane na internetu. Rusi su, međutim, zatražili međunarodnu istragu o slijetanjima na Mjesec između 1969. i 1972. godine, ali SAD uporno odbijaju istražiteljima dostaviti činjenice o programu “Apollo”

Misterija slijetanja čovjeka na Mjesec posljednjih dana ponovno je top tema u američko-ruskim odnosima.

Reakcija Moskve uslijedila je poslije istrage FBI-a koji je optužio devet dužnosnika FIFA-e da je Rusija dobila na nelegalan način domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine.

FBI se zaigrao

Rusi su na napad iz SAD odgovorili tako što su prije dvije godine zatražili da se provede međunarodna istraga o validnosti američkih misija na Mjesec, kako bi se pružili “novi uvidi” u najveće dostignuće čovjeka.

Moskva, naime, sumnja da je riječ o opasnoj prijevari i da NASA nikad nije uspjela poslati čovjeka na Mjesec.

Washington, međutim, odbija dozvoliti međunarodnim istražiteljima da provjere navode o programu “Apollo”.

Vladimir Markin, glasnogovornik ruskog istraživačkog komiteta, pozvao je svojevremeno, da se istraže mračni detalji koji okružuju američka slijetanja na Mjesec između 1969. i 1972. godine, rekao je u utorak glasnogovornik ruskog istraživačkog komiteta.

On je napisao kolumnu za novine Izvestia tvrdeći da su američke vlasti prešle granicu time što su pokrenule korupcijsku istragu velikih razmjera o devet dužnosnika FIFA-e. Skandal oko ovog slučaja je potaknuo ostavku dugogodišnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera 2. lipnja, i potaknuo vruću raspravu o ulozi Rusije kao domaćina Svjetsko prvenstva 2018. godine.

Markin navodi da bi međunarodna istraga pomogla u rješavanju misterije nestanka filmskih snimaka originalnog slijetanja na Mjesec 1969. godine, ili da da odgovor na pitanje gdje je nestalo 400 kilograma luarnog kamenja koje je navodno prikupljeno tijekom nekoliko takvih misija između 1969. i 1972. godine.

*Ne želimo reći da Amerikanci nisu letjeli na Mjesec i da su ustvari napravili film o tome. Ali svi ovi znanstveni – a moglo bi se reći i kulturni – artefakti dio su nasljeđa čovječanstva, i njihov nestanak bez traga za nas bi predstavljao veliki gubitak. Istraga će otkriti što se dogodilo – poručio je Markin.

Gdje je mjesečevo kamenje?

Američka svemirska agencija NASA je, podsjetimo, 2009. godine priznala da su originalni snimci prvog slijetanja na Mjesec izbrisani, ali su rekli da su uspjeli poboljšati originalni televizijski prijenos slijetanja.

Od oko 380 kilograma mjesečevih stijena, za koje je rečeno da su prikupljene tijekom američkih slijetanja na Mjesec s posadom, najveći dio se nalazi u Lyndon B. Johnson svemirskom centru u Teksasu, iako se uzorci mogu vidjeti u raznim muzejima diljem svijeta.

Zapovjednik misije Apollo 11 Neil Armstrong i pilot Edwin “Buzz” Aldrin su 20. srpnja 1969. godine sletjeli lunarnim modulom “Eagle” na Mjesec, dok je svijet bio paraliziran ispred svojih TV ekrana gledajući ovaj događaj.

Kao rezultat, Amerika je postala superiorna u svim vojnim i znanstvenim aspektima, pobijedivši Rusiju koja je pokušavala pronaći svoj put do Mjeseca.

Projekt Apollo završio se 1972. godine baš kada je svijet očekivao suprotno.

Deset pitanja za međunarodne istražitelje ?!

1. Zašto nitko poslije toga nije bio na Mjesecu?

2. Kako su astronauti preživjeli Van Allenov pojas zračenja na svom putu do Mjeseca i natrag?

3. Zašto astronauti koji su bili na Mjesecu imaju snuždena lica prilikom davanja intervjua, ako ih uopće i daju?

4. Zašto su prestali s odlascima na Mjesec nakon pobjede u svemirskoj utrci?

5. Zašto je teško vjerovati Buzzu, iako on izgleda iskreno?

6. Gdje su nestali svi filmovi koje su snimili astronauti na Mjesecu?

7. Gdje je skriveno 400 kilograma lunarnog zemljišta?

8. Gdje je ostatak svemira prilikom gledanja slika s Mjeseca?

9. Da li postoji još jedno sunce, ili dva, kojeg znanstvenici nisu svjesni, koje osvjetljava mjesečevu površinu?

10. Što se nalazi na tamnoj strani Mjeseca?
 

 
(intermagazin.rs)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,