Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » PUTIN NAPOKON UDARA TAKO GDJE NAJVI┼áE BOLI: Provest ─çemo novu me─Ĺunarodnu istragu o ameri─Źkom slijetanju na Mjesec

PUTIN NAPOKON UDARA TAKO GDJE NAJVI┼áE BOLI: Provest ─çemo novu me─Ĺunarodnu istragu o ameri─Źkom slijetanju na Mjesec

putin-mjesecPostoji mnogo teorija zavjere oko sletanja na Mjesec koje su dokumentirane na internetu. Rusi su, me─Ĺutim, zatra┼żili me─Ĺunarodnu istragu o slijetanjima na Mjesec izme─Ĺu 1969. i 1972. godine, ali SAD uporno odbijaju istra┼żiteljima dostaviti ─Źinjenice o programu “Apollo”

Misterija slijetanja ─Źovjeka na Mjesec posljednjih dana ponovno je top tema u ameri─Źko-ruskim odnosima.

Reakcija Moskve uslijedila je poslije istrage FBI-a koji je optu┼żio devet du┼żnosnika FIFA-e da je Rusija dobila na nelegalan na─Źin doma─çinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine.

FBI se zaigrao

Rusi su na napad iz SAD odgovorili tako ┼íto su prije dvije godine zatra┼żili da se provede me─Ĺunarodna istraga o validnosti ameri─Źkih misija na Mjesec, kako bi se pru┼żili “novi uvidi” u najve─çe dostignu─çe ─Źovjeka.

Moskva, naime, sumnja da je rije─Ź o opasnoj prijevari i da NASA nikad nije uspjela poslati ─Źovjeka na Mjesec.

Washington, me─Ĺutim, odbija dozvoliti me─Ĺunarodnim istra┼żiteljima da provjere navode o programu “Apollo”.

Vladimir Markin, glasnogovornik ruskog istra┼żiva─Źkog komiteta, pozvao je svojevremeno, da se istra┼że mra─Źni detalji koji okru┼żuju ameri─Źka slijetanja na Mjesec izme─Ĺu 1969. i 1972. godine, rekao je u utorak glasnogovornik ruskog istra┼żiva─Źkog komiteta.

On je napisao kolumnu za novine Izvestia tvrde─çi da su ameri─Źke vlasti pre┼íle granicu time ┼íto su pokrenule korupcijsku istragu velikih razmjera o devet du┼żnosnika FIFA-e. Skandal oko ovog slu─Źaja je potaknuo ostavku dugogodi┼ínjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera 2. lipnja, i potaknuo vru─çu raspravu o ulozi Rusije kao doma─çina Svjetsko prvenstva 2018. godine.

Markin navodi da bi me─Ĺunarodna istraga pomogla u rje┼íavanju misterije nestanka filmskih snimaka originalnog slijetanja na Mjesec 1969. godine, ili da da odgovor na pitanje gdje je nestalo 400 kilograma luarnog kamenja koje je navodno prikupljeno tijekom nekoliko takvih misija izme─Ĺu 1969. i 1972. godine.

*Ne ┼żelimo re─çi da Amerikanci nisu letjeli na Mjesec i da su ustvari napravili film o tome. Ali svi ovi znanstveni – a moglo bi se re─çi i kulturni – artefakti dio su naslje─Ĺa ─Źovje─Źanstva, i njihov nestanak bez traga za nas bi predstavljao veliki gubitak. Istraga ─çe otkriti ┼íto se dogodilo – poru─Źio je Markin.


Gdje je mjese─Źevo kamenje?

Ameri─Źka svemirska agencija NASA je, podsjetimo, 2009. godine priznala da su originalni snimci prvog slijetanja na Mjesec izbrisani, ali su rekli da su uspjeli pobolj┼íati originalni televizijski prijenos slijetanja.

Od oko 380 kilograma mjese─Źevih stijena, za koje je re─Źeno da su prikupljene tijekom ameri─Źkih slijetanja na Mjesec s posadom, najve─çi dio se nalazi u Lyndon B. Johnson svemirskom centru u Teksasu, iako se uzorci mogu vidjeti u raznim muzejima diljem svijeta.

Zapovjednik misije Apollo 11 Neil Armstrong i pilot Edwin “Buzz” Aldrin su 20. srpnja 1969. godine sletjeli lunarnim modulom “Eagle” na Mjesec, dok je svijet bio paraliziran ispred svojih TV ekrana gledaju─çi ovaj doga─Ĺaj.

Kao rezultat, Amerika je postala superiorna u svim vojnim i znanstvenim aspektima, pobijedivši Rusiju koja je pokušavala pronaći svoj put do Mjeseca.

Projekt Apollo zavr┼íio se 1972. godine ba┼í kada je svijet o─Źekivao suprotno.

Deset pitanja za me─Ĺunarodne istra┼żitelje ?!

1. Zašto nitko poslije toga nije bio na Mjesecu?

2. Kako su astronauti pre┼żivjeli Van Allenov pojas zra─Źenja na svom putu do Mjeseca i natrag?

3. Za┼íto astronauti koji su bili na Mjesecu imaju snu┼żdena lica prilikom davanja intervjua, ako ih uop─çe i daju?

4. Zašto su prestali s odlascima na Mjesec nakon pobjede u svemirskoj utrci?

5. Zašto je teško vjerovati Buzzu, iako on izgleda iskreno?

6. Gdje su nestali svi filmovi koje su snimili astronauti na Mjesecu?

7. Gdje je skriveno 400 kilograma lunarnog zemljišta?

8. Gdje je ostatak svemira prilikom gledanja slika s Mjeseca?

9. Da li postoji jo┼í jedno sunce, ili dva, kojeg znanstvenici nisu svjesni, koje osvjetljava mjese─Źevu povr┼íinu?

10. Što se nalazi na tamnoj strani Mjeseca?
 

 
(intermagazin.rs)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,