Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » ZADNJA OBJAVA DAWID BOWIE-A NA INTERNETU: ‘Google su Iluminati’

ZADNJA OBJAVA DAWID BOWIE-A NA INTERNETU: ‘Google su Iluminati’

dawid-slikaDavid Bowie je redoviti suradnik na forumu portala bowie.com, na svojoj službenoj internetskoj stranici, i njegova konačna poruka, pisana nekoliko tjedana prije nego što je umro sadržavala je proročko upozorenje o budućnosti čovječanstva u svijetu informacija pod kontrolom Googlea

Opisujući budućnost našeg društva, ako bude kontrolirana od strane Googlea, kao „fašističku distopiju”, Bowie je upozorio da je najpoznatija tražilica na internetu infiltrirana od strane elite u pokušaju da porobi čovječanstvo.

„Googleov moto je sranje. Oni uništavaju najslavni dar čovječanstvo kojeg je ono dobilo u zadnjih 300 godina. Google su Iluminati. Iluminati su Google. Budućnost pod Googleom je fašistička distopija, njihov put ili niti jedan put, nema mjesta za disidenate, nema mjesta za slobodu govora. Google je čizma koja gazi tvoje lice u vječnosti. Sailor.„

Još jedna poruka od Bowiea, piše na istoj stranici foruma, a glasi:

„Google je ‘duboka država’ (država u sjeni). Zaboravite konvencionalne ratove, zaboravite špijune, zaboravite obavještajne agencije, zaboravi na sve to. Sve se radi o internetu i Google vodi internet. Oni odlučuju kako se osjećaš, što misliš, koje informacije možeš ili ne možeš gledati, i na kraju tko ima i nema pravo glasa. Sailor.”

Bowie je pisao periodički na forumu bowie.com i obavještavao svoje fanove o onome što se događa u njegovom životu, raskrinkvajući glasine i tračeve, i sudjelujući u općim raspravama u temama od interesa. On je potpisivao svoje objave kao „Sailor” i nije bio nesklon da iznese svoje mišljenje.

poruka-dawidUvijek ispred svog vremena, Bowie je prigrlio internet tijekom 90-ih, vjerujući da je idealna platforma za kreativne i intelektualne slobode. Godine 1998. pokrenuo je BowieNet, internet usluge preko kojih je nudio dial up pristup na osnovu pretplate u nastajanju online svijeta.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
U vrijeme kada se većina velikih korporacija i dalje borila da shvati značaj i utjecaj interneta, Bowie je imao jasnu viziju budućnosti. BowieNet je ponudio necenzurirani pristup internetu, a on je bio uzbuđen mogućnostima cyberspacea bez cenzure i propisa.

„Da mogu opet imati 19 godina, ja bih zaobišao glazbu i išao pravo na internet”, rekao je u to vrijeme. U 90-tim Bowie je shvatio da revolucija dolazi, međutim BowieNet je zatvoren 2006. godine, a njegova vizija budućnosti interneta je postala izrazito mračna.

Osobna sloboda koju je obećao ranim utjelovljenjem interneta bila je zamijenjena nečim nalik zatvoru Iluminata za čovječanstvo.

Osamnaest mjeseci nakon njegove smrti, Bowie-jevo konačno upozorenje čovječanstvu se pokazao kao proročko kroz njegove prethodne tvrdnje o internetu. Google je trenutno na udaru jer su drastično smanjili slobodu govora, povećali cenzuru na internetu, i pokušavaju uvesti Novi svjetski poredak.

Bowie je vjerovao da internet nije samo alat ili medij. Stari svijet i novi svijet interneta se tu spajaju, postaju stvarnost. Tko kontrolira internet kontrolira sve.

Google i divovi društvenih medija potiskuju sadržaje iz medija koje objavljuju informacije koje ne odgovaraju njihovom planu. Oni tvrde da će to stvoriti bolje društvo. No, povijest pokazuje da će im se njihov pokušaj stvaranja liberalne utopije – obiti o glavu.

Kao što je Bowie upozorio, sloboda govora je bitna, a politički diskurs je ključan za demokraciju. Cenzurom protivnika i oduzimanja njihovog prava da se izraze u društvu, Google pokreće čovječanstvo prema fašističkoj distopiji.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , ,