Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Novinar televizije NBC Brian Williams: ‘Na┼í posao je da prepla┼íimo ljude na smrt u svezi Sjeverne Koreje’ (VIDEO)

Novinar televizije NBC Brian Williams: ‘Na┼í posao je da prepla┼íimo ljude na smrt u svezi Sjeverne Koreje’ (VIDEO)

nbs-novinarU utorak nave─Źer novinar televizijske mre┼że MSNBC Brian Williams, otvoreno je rekao u panel emisiji u udarnom terminu nava─Źer da je “na┼í novinarski posao zapravo da stvorimo paniku i prepla┼íimo ih na smrt zbog Sjeverne Koreje”

Izjava je do┼íla usred sna┼żne rasprave koja je uklju─Źivala tako─Ĺer novinarku Andreu Mitchell koja je dala detaljan opis onoga ┼íto bi se dogodio kada bi izbio rat na Korejskom poluotoku, koliko bi bilo ┼żrtava i koliko bi se ispucalo balisti─Źkih raketa.

Emisija je tako─Ĺer imala goste poput MSNBC-jevog suradnika Malcolm Nancea.

Williams po─Źinje svoju uzjavu i komentar od vremenske oznake 2:00 na dalje.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Kao odgovor na Williamsov neo─Źekivan i vrlo razotkrivaju─çi komentar, Mitchell je samo odmahivaoÔÇőglavom, iako je nejasno da li sa odobravanjem ili neodobravanjem onoga ┼íto je zapravo ─Źuo – a sudionici panel emisije se nisu vra─çali nazad na to da Williams objasni ono ┼íto je rekao.

Iako je svijet trenutno svjedok opasnog i eskaliraju─çeg rata rije─Źima izme─Ĺu predsjednika Trumpa i Sjeverne Koreje, izvje┼ítavanje mainstream medija je ve─ç dugo potaknuto ┼íirenjem straha glede geopoliti─Źke dinamike koje vode napetosti u regiji.


Ameri─Źka javnost je uglavnom ┼żalosno neobrazovana u svezi povijesti SAD-sjevernokorejskih napetosti i rata.

Prema teologu 20. stolje─ça i politi─Źkom komentatoru Reinhold Niebuhru, strah je glavno sredstvo kojeg provode javne institucije i elita kako bi mase bile odane. Strah i senzacionalizam mainstream medija su tako─Ĺer dobre za rating i prihode od ogla┼íavanja. Niebuhr ka┼że da su dru┼ítveni “proizvo─Ĺa─Źi mitova” – prikladni opis dana┼ínjih velikih korporativnih medija – koji nam svakodnevno serviraju iluziju rastavljenu od istine:

ÔÇ×Racionalnost pripada hladnom promatra─Źu, ali zbog gluposti prosje─Źnog ─Źovjeka, on slijedi masu ne prema razumu, nego prema vjeri, i naivna vjera zahtijeva potrebnu iluziju i emocionalno sna┼żno prekomjerno pojednostavljivanje ─Źinjenica koje nam pru┼żaju “proizvo─Ĺa─Źi mitova” kako bi zadr┼żali obi─Źnu osobu na svojem putu (njihovom putu).ÔÇŁ

Dok bi posao medija trebao biti pod svaku cijenu otkrivanju istine i to─Źna analiza doga─Ĺaja, Brian Williams o─Źito misli da je njegov posao kao i mre┼że NBC da izazivaju stalan strah u javnosti. On je otvoreno rekao upravo to.

Pogledajte kako Trump izgleda dok otvoreno prijeti Sjevernoj Koreji:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,