Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Novinar televizije NBC Brian Williams: ‘Naš posao je da preplašimo ljude na smrt u svezi Sjeverne Koreje’ (VIDEO)

Novinar televizije NBC Brian Williams: ‘Naš posao je da preplašimo ljude na smrt u svezi Sjeverne Koreje’ (VIDEO)

nbs-novinarU utorak navečer novinar televizijske mreže MSNBC Brian Williams, otvoreno je rekao u panel emisiji u udarnom terminu navačer da je “naš novinarski posao zapravo da stvorimo paniku i preplašimo ih na smrt zbog Sjeverne Koreje”

Izjava je došla usred snažne rasprave koja je uključivala također novinarku Andreu Mitchell koja je dala detaljan opis onoga što bi se dogodio kada bi izbio rat na Korejskom poluotoku, koliko bi bilo žrtava i koliko bi se ispucalo balističkih raketa.

Emisija je također imala goste poput MSNBC-jevog suradnika Malcolm Nancea.

Williams počinje svoju uzjavu i komentar od vremenske oznake 2:00 na dalje.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Kao odgovor na Williamsov neočekivan i vrlo razotkrivajući komentar, Mitchell je samo odmahivao​glavom, iako je nejasno da li sa odobravanjem ili neodobravanjem onoga što je zapravo čuo – a sudionici panel emisije se nisu vraćali nazad na to da Williams objasni ono što je rekao.

Iako je svijet trenutno svjedok opasnog i eskalirajućeg rata riječima između predsjednika Trumpa i Sjeverne Koreje, izvještavanje mainstream medija je već dugo potaknuto širenjem straha glede geopolitičke dinamike koje vode napetosti u regiji.

Američka javnost je uglavnom žalosno neobrazovana u svezi povijesti SAD-sjevernokorejskih napetosti i rata.

Prema teologu 20. stoljeća i političkom komentatoru Reinhold Niebuhru, strah je glavno sredstvo kojeg provode javne institucije i elita kako bi mase bile odane. Strah i senzacionalizam mainstream medija su također dobre za rating i prihode od oglašavanja. Niebuhr kaže da su društveni “proizvođači mitova” – prikladni opis današnjih velikih korporativnih medija – koji nam svakodnevno serviraju iluziju rastavljenu od istine:

„Racionalnost pripada hladnom promatraču, ali zbog gluposti prosječnog čovjeka, on slijedi masu ne prema razumu, nego prema vjeri, i naivna vjera zahtijeva potrebnu iluziju i emocionalno snažno prekomjerno pojednostavljivanje činjenica koje nam pružaju “proizvođači mitova” kako bi zadržali običnu osobu na svojem putu (njihovom putu).”

Dok bi posao medija trebao biti pod svaku cijenu otkrivanju istine i točna analiza događaja, Brian Williams očito misli da je njegov posao kao i mreže NBC da izazivaju stalan strah u javnosti. On je otvoreno rekao upravo to.

Pogledajte kako Trump izgleda dok otvoreno prijeti Sjevernoj Koreji:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,