Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TOTALNA SUPROTNOST ONOME ŠTO SE DOGODILO 11. RUJNA: 337 metara visok neboder u Dubaiju progutan u plamenu, nije se srušio brzinom slobodnog pada

TOTALNA SUPROTNOST ONOME ŠTO SE DOGODILO 11. RUJNA: 337 metara visok neboder u Dubaiju progutan u plamenu, nije se srušio brzinom slobodnog pada

dubai-pozarPožar u jednom od najviših nebodera u Dubaiju je ostavio stanovnike zbunjenima, ali neozlijeđene. Požar je izbio u utorak navečer na u tornju pod nazivom “Baklja”

“Baklja” toranj ima 82-kata stambenih prostora i nalazi se u neposrednoj blizini marine u Dubaiju.

Prema izjavama očevidaca, u 4 sata ujutro na vanjskim dijelovima zgrade nije bilo znakova požara.
Stanari su evakuirani odmah nakon izbijanja požara i zasad nema informacija o ozlijeđenima. Toranj Torch ima 79 katova, visok je 337 metara i ima 676 stanova.

Vatrogasci i policija su zatvorili okolne ulice koje su djelomično prekrivene prašinom i krhotinama.

Dostupne snimke pokazale su kako je požar zahvatio cijeli niz katova, a navodno je izbio na 67. katu zgrade. Još uvijek nema podataka o uzroku velikog požara.

“Spavali smo i probudio nas je alarm za požar i vrištanje ljudi. Trčali smo niz stepenice i trebalo nam je deset minuta da se sjurimo s 50. kata. Vatra je bila vrlo snažna”, opisali su stanari nebodera za Telegraph dodajući kako im je rečeno kako je sve počelo na 67. katu.

Građani koji su izvan zgrade gledali kako neboder plamti na Twitteru su objavljivali svoja svjedočanstva.

“Stravično je vidjeti Torch Tower kada ovako plamti. Živim u blizini. Nadam se da su svi dobro”, stoji u jednoj od objava.

Jedan od svjedoka za Gulf News je izjavio kako se dim vidi svugdje te da su njime i pepelom prekrivene okolne ulice.

Isti je neboder i 2015. godine teško oštećen također u požaru, zbog čega do danas neki stanovi nisu bili useljivi.

Za razliku od tornja “Baklja” i nebodera Grenfell Towera, kod koji hsu požari trajali satima, Zgrada 7 je 11. rujna 2001. godine, jedna od 3 srušene zgrade uz WTC, navodno pala u vlastite temelje brzinom slobodnog pada – zbog malog požara u uredu.
 

 
(net.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,