Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin: Ujedinjeni narodi pomažu teroristima da provode još više napada u Siriji

Putin: Ujedinjeni narodi pomažu teroristima da provode još više napada u Siriji

putin-pogledRuski predsjednik Vladimir Putin je optužio Vijeće sigurnosti UN-a za pomaganje teroristima da provedu još više napada u Siriji

Govoreći u ime predsjednika, rusko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da je neuspjeh UN-a da osudi terorističke akte u Siriji potaknuo teroriste da povećaju svoje napade.

U priopćenju objavljenom u petak, Ministarstvo je naglasio kako je Moskva bijesna na Vijeće sigurnosti UN-a jer ne osuđuje nedavna granatiranja ruskog veleposlanstva u sirijskom glavnom gradu Damasku.

„Neka nespremnost pokaže diplomatsku solidarnost s nama da bi ostali svjesni tih napada. Najiritanija stvar je nesposobnost Vijeća sigurnosti da osudi akte terorizma što samo potiče teroriste da provode nove provokacije i više napada. Ti barbarima neće se dati dojam da oni mogu raditi što god žele„ – reklo je Ministarstvo u priopćenju.

Izjava napominje da ne bi trebalo biti dileme što se tiče osude terorističkih akcija, pogotovo ako su usmjerene na diplomatske misije.

„Ipak, po treći put ovog mjeseca, diplomatski predstavnici SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Ukrajine, su izglasali veto na ruski prijedlog usvajanja standardnog kratkog priopćenja Vijeća sigurnosti kojim se osuđuju teroristički napadi na ruske diplomatske misije u sirijskom glavnom gradu„ – dodaje se u izjavi.

U srijedu su teroristi, sa sjedištem u okolnim područjima, ciljali zgradu ruskog veleposlanstva u Damasku sa minobacačkim granatama.

Dvije granate su pale na diplomatsko predstavništvo, a druge dvije su eksplodirale tik uz vanjski rub misije, uzrokujući materijalnu štetu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,