Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVI ‘ZEMLJOTRES’ U EU: Poljska će tražiti ratnu odštetu od Njemačke zbog napada na poljsko pravosuđe!?

NOVI ‘ZEMLJOTRES’ U EU: Poljska će tražiti ratnu odštetu od Njemačke zbog napada na poljsko pravosuđe!?

merkel-szydloPoljska razmatra tražiti odštetu od Njemačke zbog “ogromnih gubitaka” tijekom Drugog svjetskog rata, izjavio je danas zastupnik vladajuće stranke “Pravo i pravda” Arkadiusz Mularczyk

On je dodao da ured za istraživanje poljskog parlamenta priprema analizu o tome da li treba podnijeti zahtjev ističući da će analiza biti gotova do 11. kolovoza.

Taj potez uslijedio je nakon što je lider stranke “Pravo i Pravda” Jaroslaw Kaczynski nedavno rekao u intervjuu da se poljska vlada sprema na “povijesnu kontraofanzivu”, navodi AP.

“Govorimo o ogromnim sumama i o činjenici da je Njemačka godinama odbijala preuzeti odgovornost za Drugi svjetski rat”, kazao je prošlog tjedna Kaczynski.

Poljski ministar obane Antoni Maćerevič smatra da Nijemci moraju platiti “ogroman dug” poljskom narodu.

Poljska je nedano obilježila 73-godišnjicu Varšavskog ustanka protiv nacističke Njemačke, koji je zbio za vrijeme Drugog svjetskog rata, 1. kolovoza 1944, kada su se Poljaci digli protiv moćnih njemačkih snaga, a nakog toga su pružali otpor tijekom 63 dana prije nego što su Nijemci ugušili ustanak.

U znak odmazde, ubijeno je oko 200.000 Poljaka, a Nijemci su uništili veći dio poljske prijestolnice.
 
(intermagazin.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,