Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Škola izbacila necijepljenu djecu sa nastave nakon što je izbila epidemija vodenih kozica kod CIJEPLJENE DJECE!

Škola izbacila necijepljenu djecu sa nastave nakon što je izbila epidemija vodenih kozica kod CIJEPLJENE DJECE!

vodene-koziceBlizu jedne četvrtine učenika u osnovnoj školi u Kaliforniji je ostalo doma jer su im tako naredili školski službenici tijekom tri tjedna zbog “male” pojave vodenih kozica koje su započele u ožujku

Epidemija malih boginja u školi Mariposa School u mjestu Augora Hills, jedinstven je primjer u Kaliforniji kada je pronađen prvi slučaj malih boginja u školi kod učenika koji su u potpunosti cijepljeni.

Daniel Stepenosky, ravnatelj Las Vírgenes Unified School District koji uključuje Mariposa školu, priznao je za CBS Los Angeles da su tri učenika oboljela od vodenih kozica. „Dijete predškolske dobi, prvog razreda i trećeg razreda. Prvi slučaj se dogodio sredinom ožujka. Učenici su je cijepljeni, no ipak su oboljeli i dobili vodene kozice„.

Prema lokalnim novinama “The Acorn”, Stepenosky je istaknuo da „To je zanimljivo … prvi učenik od ta tri slučaja je bio u potpunosti cijepljen. On je bio cijepljen.”

Ovaj student, kako su izvijestili, je obolio još u ožujku. Nakon što su otkrili još dva slučaja, školski okrug je proveo akciju da bi necijepljene učenike udaljio iz škole tijekom tri tjedna.

Dok se pojedine politike škola razlikuju od državnih zakona, tipično je da školski službenici obavijeste roditelje koji ne cijepe svoju djecu, kada dođe do izbijanja bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem.

Oko 400 učenika pohađa školu Mariposa Global Education. Oko devedeset je onih učenika koji nisu cijepljeni protiv vodenih kozica, a 1. svibnja je naređeno roditeljima tih učenika da ostave svoju djecu kod kuće tijekom 21 dana.

„S obzirom da su postojala tri slučaja oboljelih od malih boginja, s obzirom da su to tri različita razreda, zdravstveni odjel je dao direktivu da se isključe učenici koji nisu cijepljeni” rekao je Stepenosky.

Stopa cijepljenje u školi Mariposa je uvelike porastao u posljednjih nekoliko godina. U 2015, ona je prema izvještajima bila oko 40%; nakon promjena u državnom zakonu, taj broj je danas i do 80% cijepljene djece.

U 2016, država Kalifornija je ukinula osobno i vjersko izuzeće od cijepljenja, i trenutno, samo medicinskio izuzeće je dozvoljeno od strane ovlaštenih liječnika. To znači da se svi moraju cijepiti.

Cjepivo protiv malih boginja, kako kaže američki Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ima 90%-tnu učinkovitost ako je neka osoba dobila dvije doze.

CDC također napominje da „neki ljudi koji su cijepljeni protiv boginja i dalje mogu dobiti bolest. Međutim, ona je obično blaža uz manje ožiljaka i sa malo ili bez vrućice.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,