Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ┼ákola izbacila necijepljenu djecu sa nastave nakon ┼íto je izbila epidemija vodenih kozica kod CIJEPLJENE DJECE!

Škola izbacila necijepljenu djecu sa nastave nakon što je izbila epidemija vodenih kozica kod CIJEPLJENE DJECE!

vodene-koziceBlizu jedne ─Źetvrtine u─Źenika u osnovnoj ┼íkoli u Kaliforniji je ostalo doma jer su im tako naredili ┼íkolski slu┼żbenici tijekom tri tjedna zbog “male” pojave vodenih kozica koje su zapo─Źele u o┼żujku

Epidemija malih boginja u ┼íkoli Mariposa School u mjestu Augora Hills, jedinstven je primjer u Kaliforniji kada je prona─Ĺen prvi slu─Źaj malih boginja u ┼íkoli kod u─Źenika koji su u potpunosti cijepljeni.

Daniel Stepenosky, ravnatelj Las V├şrgenes Unified School District koji uklju─Źuje Mariposa ┼íkolu, priznao je za CBS Los Angeles da su tri u─Źenika oboljela od vodenih kozica. ÔÇ×Dijete pred┼íkolske dobi, prvog razreda i tre─çeg razreda. Prvi slu─Źaj se dogodio sredinom o┼żujka. U─Źenici su je cijepljeni, no ipak su oboljeli i dobili vodene koziceÔÇ×.

Prema lokalnim novinama “The Acorn”, Stepenosky je istaknuo da ÔÇ×To je zanimljivo … prvi u─Źenik od ta tri slu─Źaja je bio u potpunosti cijepljen. On je bio cijepljen.ÔÇŁ

Ovaj student, kako su izvijestili, je obolio jo┼í u o┼żujku. Nakon ┼íto su otkrili jo┼í dva slu─Źaja, ┼íkolski okrug je proveo akciju da bi necijepljene u─Źenike udaljio iz ┼íkole tijekom tri tjedna.

Dok se pojedine politike ┼íkola razlikuju od dr┼żavnih zakona, tipi─Źno je da ┼íkolski slu┼żbenici obavijeste roditelje koji ne cijepe svoju djecu, kada do─Ĺe do izbijanja bolesti koje se mogu sprije─Źiti cijepljenjem.


Oko 400 u─Źenika poha─Ĺa ┼íkolu Mariposa Global Education. Oko devedeset je onih u─Źenika koji nisu cijepljeni protiv vodenih kozica, a 1. svibnja je nare─Ĺeno roditeljima tih u─Źenika da ostave svoju djecu kod ku─çe tijekom 21 dana.

ÔÇ×S obzirom da su postojala tri slu─Źaja oboljelih od malih boginja, s obzirom da su to tri razli─Źita razreda, zdravstveni odjel je dao direktivu da se isklju─Źe u─Źenici koji nisu cijepljeniÔÇŁ rekao je Stepenosky.

Stopa cijepljenje u ┼íkoli Mariposa je uvelike porastao u posljednjih nekoliko godina. U 2015, ona je prema izvje┼ítajima bila oko 40%; nakon promjena u dr┼żavnom zakonu, taj broj je danas i do 80% cijepljene djece.

U 2016, dr┼żava Kalifornija je ukinula osobno i vjersko izuze─çe od cijepljenja, i trenutno, samo medicinskio izuze─çe je dozvoljeno od strane ovla┼ítenih lije─Źnika. To zna─Źi da se svi moraju cijepiti.

Cjepivo protiv malih boginja, kako ka┼że ameri─Źki Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ima 90%-tnu u─Źinkovitost ako je neka osoba dobila dvije doze.

CDC tako─Ĺer napominje da ÔÇ×neki ljudi koji su cijepljeni protiv boginja i dalje mogu dobiti bolest. Me─Ĺutim, ona je obi─Źno bla┼ża uz manje o┼żiljaka i sa malo ili bez vru─çice.ÔÇŁ
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,