Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PRAVA ISTINA NAPOKON RAZOTKRIVENA: ‘Bila sam naivna kada sam do┼íla, ISIS-ovci nemaju veze sa Bogom i islamom i ┼żele samo tri stvari – ┼żene, novac i mo─ç’ (VIDEO)

PRAVA ISTINA NAPOKON RAZOTKRIVENA: ‘Bila sam naivna kada sam do┼íla, ISIS-ovci nemaju veze sa Bogom i islamom i ┼żele samo tri stvari – ┼żene, novac i mo─ç’ (VIDEO)

isis-muslimankaPozvali su ih da “┼żive u savr┼íenom muslimanskom dru┼ítvu, kakvo bi ono trebalo biti”

Nurshadrina Khairadhania iz Indonezije imala je samo 17 godina kada je nagovorila cijelu obitelj da odu u Siriju i pridru┼że se ISIS-u, javlja Associated Press.

Sve informacije o ISIS-u prona┼íla je na internetu, a teroristi su tvrdili da ─çe im “pru┼żiti sve potrebno za ┼żivot”, uklju─Źuju─çi otpla─çivanje obiteljskih dugova, besplatnu zdravstvenu njegu za djevojke te obrazovanje.

Ve─çina ─Źlanova obitelji ostvarila je plan i kroz Tursku stigla u al-Raku, ali su ubrzo nakon toga shvatili da su pogrije┼íili. Slobodne ┼żene i djevojke bile su prisiljene na udaju za teroriste, a svi mu┼íkarci su se morali pridru┼żiti borcima.

Khairadhania je u dvije godine pretrpjela smrt bake i strica, a obitelj se razdvojila dok je poku┼íavala pobje─çi. Uspjela je s majkom, dvjema sestrama i njihovim sinovima do─çi do izbjegli─Źkog kampa koji su otvorili Kurdi. Njezin otac i ─Źetvorica brati─ça zatvoreni su i istra┼żuje ih se zbog povezanosti s ISIS-om.


Khairadhania je ispri─Źala da su mu┼íkarci u al-Raki prisiljeni poha─Ĺati te─Źaj o borbi za ISIS, a ako se odbiju pridru┼żiti vojsci zavr┼íe u zatvoru. ┼Żene i djevoj─Źice smje┼ítene su odvojeno od mu┼íkaraca te ne smiju kontaktirati ni s mu┼íkim ─Źlanovima obitelji.

“Krivim sebe za sve”

Tako─Ĺer je izjavila da su ┼żene agresivne te me─Ĺu njima ─Źesto dolazi i do fizi─Źkih napada, a militanti smiju odabrati bilo koju za suprugu, ─Źak i ako se nisu upoznali. Dodala je da je jednogodi┼ínje dijete njene sestre stavljeno na popis “dostupnih slobodnih supruga”.

“To je ludo. ISIS ┼żeli samo tri stvari: ┼żene, novac i mo─ç. Pona┼íaju se kao bogovi i stvaraju vlastite zakone. Jako su daleko od onoga ┼íto islam predstavlja”, rekla je Khairadhania te dodala da se u┼żasno kaje zbog svoje odluke o odlasku u Siriju:

“Bila sam jako glupa i naivna. Krivim sebe za sve. Nadam se da ─çe bog prihvatiti moje pokajanje. Ovaj put nije odlazak na odmor. To je opasan, opasan put”.
 

 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,