Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PRAVA ISTINA NAPOKON RAZOTKRIVENA: ‘Bila sam naivna kada sam došla, ISIS-ovci nemaju veze sa Bogom i islamom i žele samo tri stvari – žene, novac i moć’ (VIDEO)

PRAVA ISTINA NAPOKON RAZOTKRIVENA: ‘Bila sam naivna kada sam došla, ISIS-ovci nemaju veze sa Bogom i islamom i žele samo tri stvari – žene, novac i moć’ (VIDEO)

isis-muslimankaPozvali su ih da “žive u savršenom muslimanskom društvu, kakvo bi ono trebalo biti”

Nurshadrina Khairadhania iz Indonezije imala je samo 17 godina kada je nagovorila cijelu obitelj da odu u Siriju i pridruže se ISIS-u, javlja Associated Press.

Sve informacije o ISIS-u pronašla je na internetu, a teroristi su tvrdili da će im “pružiti sve potrebno za život”, uključujući otplaćivanje obiteljskih dugova, besplatnu zdravstvenu njegu za djevojke te obrazovanje.

Većina članova obitelji ostvarila je plan i kroz Tursku stigla u al-Raku, ali su ubrzo nakon toga shvatili da su pogriješili. Slobodne žene i djevojke bile su prisiljene na udaju za teroriste, a svi muškarci su se morali pridružiti borcima.

Khairadhania je u dvije godine pretrpjela smrt bake i strica, a obitelj se razdvojila dok je pokušavala pobjeći. Uspjela je s majkom, dvjema sestrama i njihovim sinovima doći do izbjegličkog kampa koji su otvorili Kurdi. Njezin otac i četvorica bratića zatvoreni su i istražuje ih se zbog povezanosti s ISIS-om.

Khairadhania je ispričala da su muškarci u al-Raki prisiljeni pohađati tečaj o borbi za ISIS, a ako se odbiju pridružiti vojsci završe u zatvoru. Žene i djevojčice smještene su odvojeno od muškaraca te ne smiju kontaktirati ni s muškim članovima obitelji.

“Krivim sebe za sve”

Također je izjavila da su žene agresivne te među njima često dolazi i do fizičkih napada, a militanti smiju odabrati bilo koju za suprugu, čak i ako se nisu upoznali. Dodala je da je jednogodišnje dijete njene sestre stavljeno na popis “dostupnih slobodnih supruga”.

“To je ludo. ISIS želi samo tri stvari: žene, novac i moć. Ponašaju se kao bogovi i stvaraju vlastite zakone. Jako su daleko od onoga što islam predstavlja”, rekla je Khairadhania te dodala da se užasno kaje zbog svoje odluke o odlasku u Siriju:

“Bila sam jako glupa i naivna. Krivim sebe za sve. Nadam se da će bog prihvatiti moje pokajanje. Ovaj put nije odlazak na odmor. To je opasan, opasan put”.
 

 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,