Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SIRIJA: Najmanje 60 civila ubijeno u najnovijem napadu ameri─Źke koalicije

SIRIJA: Najmanje 60 civila ubijeno u najnovijem napadu ameri─Źke koalicije

napad-sirijaSirijska slu┼żbena novinska agencija je izvijestila da su najmanje 60 civila ubijeno u najnovijim zra─Źnim napadima koje je provela koalicija na ─Źelu sa SAD-om u provinciji Dayr al-Zawr

Zra─Źnih napadi u utorak su uni┼ítili domove u regiji i ostavili ranjene desetke uglavnom ┼żena i djece.

Koalicija vodi zra─Źne napade od rujna 2014., bez odobrenja iz Damaska ili UN-a.

Napadi su provedeni nakon drugog napada koji se dogodio prije 48 sati kada su ameri─Źki bombarderi ispustili smrtonosni teret na neka podru─Źja, uklju─Źuju─çi i bolnice, u gradu Abu Kamal u istoj provinciji, u kojem je ubijeno 6 civila, a ranjeno 10 drugih.

Ameri─Źka koalicija vodi zra─Źne napade protiv onoga ┼íto oni nazivaju Daesh pozicija unutar Sirije od rujna 2014. godine, bez odobrenja vlade iz Damaska ili mandata UN-a.

No, napadi su u vi┼íe navrata rezultirali civilnim ┼żrtavama i nisu ispunili svoj deklarirani cilj suzbijanja terorizma.

U nedjelju, Damask je pisao Ujedinjenim narodima, pozivaju─çi na raspu┼ítanje ameri─Źke koalicije u Siriji i odmah zaustavljanje zlo─Źina koje provodi savez u arapskoj zemlji.

U dva pisma upu─çena glavnom tajniku UN-a Antonio Guterresu i svijetkom tijelu Vije─ça sigurnosti, sirijsko Ministarstvo vanjskih poslova i iseljenici su se ┼żalili da koalicija ÔÇ×i dalje provodi masakre nad sirijskim nevinim civilima kroz provo─Ĺenje sustavnih zra─Źnih napada.ÔÇŁ

Nadalje je navedeno da ameri─Źki zra─Źni napadi zapravo podr┼żavaju teroristi─Źke skupine koje djeluju u Siriji. (PTV)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,