Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘MI─îITE RUKE SA POLJSKE’ – POLJACI SE OBRANILI OD ‘AROGANTNIH’ NASILNIKA EUROPSKE UNIJE

‘MI─îITE RUKE SA POLJSKE’ – POLJACI SE OBRANILI OD ‘AROGANTNIH’ NASILNIKA EUROPSKE UNIJE

poljaci-protestPoljska tra┼żi po┼ítovanje europskih imperijalista

Poljska ministrica pravosu─Ĺa objavila je ┼żestok odgovor birokratima Europske unije koji poku┼íavaju zlostavljati ─Źvrstu anti-migrantsku zemlju dok se nastavlja borba oko “izbjegli─Źkih kvota”.

Zbiegniew Ziobro je usmjerio svoje primjedbe Frans Timmermansu, potpredsjedniku Europske komisije, koji je jedan od najagresivnijih pasa Europske unije protiv protiv rastu─çeg popisa dr┼żava ─Źlanica koje se protive primanju ilegalnih imigranata.

“Svi znamo iz ┼íkole, sa sata povijesti, da Nizozemska ima dugogodi┼ínje iskustvo u kolonijalizmu, ali lo┼íe navike moraju biti uklonjene”, rekao je Ziobro, povezuju─çi nizozemske korijene Timmermansa s njegove sklonostima prema imperijalnom intervencionizmu.

“┼Żelio bih zamoliti gospodina Timmermansa da prestane govoriti s takvim insolencijama i arogancijom prema Poljskoj, Poljcima i poljskim vlastima jer smo zaslu┼żili po┼ítovanje”.

“O─Źekujemo i zahtijevamo po┼ítovanje”.

Poljski nacionalisti i euroskeptici su zauzeli suzdr┼żanost “Mi─Źite ruke sa Poljske”, kako mumljanje #Polexit-a postaje sve glasniji svakim danom.
 

 
Poljska vlada je usred postupaka preoblikovanja elemenata svog pravosudnog sustava, ali EU je zaprijetila da ─çe te┼íko kazniti zemlju ako bude slijedila takve zakone, optu┼żuju─çi Var┼íavu da stvara “sustavnu prijetnju vladavini prava u Poljskoj” i eventualno “kr┼íenje temeljnih ljudskih prava.”

Reforme su usmjerene na demontiranje “povla┼ítenih kasti” ljevi─Źarskih aktivisti─Źkih odvjetnika i sudaca, obvezuju─çi se da ─çe se “kr┼í─çanske vrijednosti” uzeti u obzir u odlukama Vrhovnog suda i protresti cijelo pravosu─Ĺe te odbaciti mnoge sudce i istodobno preoblikovati kako se oni imenuju.


Poznati poljski parlamentarac i biv┼íi premijer Jaros┼éaw Kaczy┼äski, ina─Źe odvjetnik po struci, tvrdi da je poljsko sudstvo jo┼í uvijek “uto─Źi┼íte postkomunista”.

“Brzo ─çemo pripremiti postupke u vezi sa kr┼íenjem zakona EU, koji ─çe tako─Ĺer biti pokrenut sljede─çeg tjedna”, izjavio je potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans. “Mogu─çnost pokretanja ─Źlanka 7. ugovora bila je dio rasprave i nikome ne treba biti iznena─Ĺenje da, s obzirom na najnovija zbivanja, dolazimo vrlo blizu pokretanja ─Źlanka 7.”

“Na┼ía je ruka jo┼í uvijek pro┼íirena na dijalog sa poljskim vlastima. Ali dijalog mora biti usmjeren na ispravljanje situacije. A dijalog, ako se to dogodi ili ne, ne─çe zaustaviti Komisiju da poduzme sve mjere koje smatra nu┼żnima u ovom okviru.”

Poljska ima sna┼żne saveznike u Ma─Ĺarskoj, ─îe┼íkoj Republici, Slova─Źkoj – i vjerojatno ─Źak i Bijeloj ku─çi, budu─çi da je predsjednik Trump nedavno odr┼żao “zemljotresni” govor u Var┼íavi staviv┼íi globaliste na rub.

“Stojite u solidarnosti protiv ugnjetavanja, protiv protuzakonite tajne policije i protiv okrutnog i zlog sustava koji siroma┼íi va┼íe gradove i du┼íu – i pobijedili ste”, rekao je Trump. “Poljska je prevladavala. Poljska ─çe uvijek prevladati.”

“Jaka Poljska je blagoslov za narode Europe, i oni to znaju. Jaka Europa je blagoslov Zapada i svijeta.”

Ma─Ĺarski premijer Viktor Orban upozorio je kako EU cilja Poljsku kao upozorenje svima ostalima koji bi mogli slijediti njihovo vodstvo u usponu ka tiranskoj superdr┼żavi.

“Glavni cilj inkvizicije, je da se oslabi, uni┼íti i slomi nacionalna vlast u Poljskoj”, rekao je Orban.

“Ma─Ĺarska ─çe iskoristiti svaku pravnu mogu─çnost u Europskoj uniji da bude solidarna sa Poljcima”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,