Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘MIČITE RUKE SA POLJSKE’ – POLJACI SE OBRANILI OD ‘AROGANTNIH’ NASILNIKA EUROPSKE UNIJE

‘MIČITE RUKE SA POLJSKE’ – POLJACI SE OBRANILI OD ‘AROGANTNIH’ NASILNIKA EUROPSKE UNIJE

poljaci-protestPoljska traži poštovanje europskih imperijalista

Poljska ministrica pravosuđa objavila je žestok odgovor birokratima Europske unije koji pokušavaju zlostavljati čvrstu anti-migrantsku zemlju dok se nastavlja borba oko “izbjegličkih kvota”.

Zbiegniew Ziobro je usmjerio svoje primjedbe Frans Timmermansu, potpredsjedniku Europske komisije, koji je jedan od najagresivnijih pasa Europske unije protiv protiv rastućeg popisa država članica koje se protive primanju ilegalnih imigranata.

“Svi znamo iz škole, sa sata povijesti, da Nizozemska ima dugogodišnje iskustvo u kolonijalizmu, ali loše navike moraju biti uklonjene”, rekao je Ziobro, povezujući nizozemske korijene Timmermansa s njegove sklonostima prema imperijalnom intervencionizmu.

“Želio bih zamoliti gospodina Timmermansa da prestane govoriti s takvim insolencijama i arogancijom prema Poljskoj, Poljcima i poljskim vlastima jer smo zaslužili poštovanje”.

“Očekujemo i zahtijevamo poštovanje”.

Poljski nacionalisti i euroskeptici su zauzeli suzdržanost “Mičite ruke sa Poljske”, kako mumljanje #Polexit-a postaje sve glasniji svakim danom.
 

 
Poljska vlada je usred postupaka preoblikovanja elemenata svog pravosudnog sustava, ali EU je zaprijetila da će teško kazniti zemlju ako bude slijedila takve zakone, optužujući Varšavu da stvara “sustavnu prijetnju vladavini prava u Poljskoj” i eventualno “kršenje temeljnih ljudskih prava.”

Reforme su usmjerene na demontiranje “povlaštenih kasti” ljevičarskih aktivističkih odvjetnika i sudaca, obvezujući se da će se “kršćanske vrijednosti” uzeti u obzir u odlukama Vrhovnog suda i protresti cijelo pravosuđe te odbaciti mnoge sudce i istodobno preoblikovati kako se oni imenuju.

Poznati poljski parlamentarac i bivši premijer Jarosław Kaczyński, inače odvjetnik po struci, tvrdi da je poljsko sudstvo još uvijek “utočište postkomunista”.

“Brzo ćemo pripremiti postupke u vezi sa kršenjem zakona EU, koji će također biti pokrenut sljedećeg tjedna”, izjavio je potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans. “Mogućnost pokretanja članka 7. ugovora bila je dio rasprave i nikome ne treba biti iznenađenje da, s obzirom na najnovija zbivanja, dolazimo vrlo blizu pokretanja članka 7.”

“Naša je ruka još uvijek proširena na dijalog sa poljskim vlastima. Ali dijalog mora biti usmjeren na ispravljanje situacije. A dijalog, ako se to dogodi ili ne, neće zaustaviti Komisiju da poduzme sve mjere koje smatra nužnima u ovom okviru.”

Poljska ima snažne saveznike u Mađarskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj – i vjerojatno čak i Bijeloj kući, budući da je predsjednik Trump nedavno održao “zemljotresni” govor u Varšavi stavivši globaliste na rub.

“Stojite u solidarnosti protiv ugnjetavanja, protiv protuzakonite tajne policije i protiv okrutnog i zlog sustava koji siromaši vaše gradove i dušu – i pobijedili ste”, rekao je Trump. “Poljska je prevladavala. Poljska će uvijek prevladati.”

“Jaka Poljska je blagoslov za narode Europe, i oni to znaju. Jaka Europa je blagoslov Zapada i svijeta.”

Mađarski premijer Viktor Orban upozorio je kako EU cilja Poljsku kao upozorenje svima ostalima koji bi mogli slijediti njihovo vodstvo u usponu ka tiranskoj superdržavi.

“Glavni cilj inkvizicije, je da se oslabi, uništi i slomi nacionalna vlast u Poljskoj”, rekao je Orban.

“Mađarska će iskoristiti svaku pravnu mogućnost u Europskoj uniji da bude solidarna sa Poljcima”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,