Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Katolički svećenik silovao djevojčicu i prijetio joj piÅ”toljem: Nadbiskup ga pravdao – ‘Oni nisu sveci, mogu grijeÅ”iti’

Katolički svećenik silovao djevojčicu i prijetio joj piÅ”toljem: Nadbiskup ga pravdao – ‘Oni nisu sveci, mogu grijeÅ”iti’

svecenik-filipiniSvećenik i ravnatelj katoličke Å”kole na Filipinima, Arnel Fuentes Lagarejos (55) uklonjen je sa svojih položaja nakon Å”to je proÅ”log tjedna uhvaćen dok je vozio 13-godiÅ”nju djevojčicu u motel, javljaju svjetski mediji

Svećenik je optužen da je preko druÅ”tvenih medija dogovorio sastanak sa 16-godiÅ”njim svodnikom i platio mu 500 filipinskih pesosa, odnosno 7,47 britanskih funti, za seks s 13-godiÅ”njom djevojčicom.

Lagarejosu prijete optužbe zbog sudjelovanja u trgovini ljudima, a otkriven je nakon Ŕto je djevojčica ispričala majci i socijalnim službama da ju 16-godiŔnji prijatelj tjera na prostituciju.

*”Svećenici nisu sveci, mogu grijeÅ”iti”

Žrtva je izjavila da je dogovoren već treći sastanak u motelu s istim svećenikom, koji joj je prijetio piÅ”toljem te upozoravao da se ne smije sastajati s drugim muÅ”karcima. Policija ih je zaustavila u automobilu na putu u motel te uhitila Lagarejosa.

Filipinski nadbiskup Oscar Cruz izjavio je da crkva neće tolerirati nemoral te da će prikupiti dokaze i svjedočanstva osoba upoznatih sa slučajem kako bi ih predala Rimu.

“Ali ovo ne znači da je kriv prije nego se dokaže da je nevin. Ovo znači da je nevin prije nego se dokaže da je kriv”, rekao je Cruz za ABS-CBN News te dodao da “svećenici nisu sveci i mogu grijeÅ”iti”.
 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,