Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIVATNI EGZORCIZAM: Dolaskom imigranata u Europu uveliko porastao broj seansa istjerivanja đavla

PRIVATNI EGZORCIZAM: Dolaskom imigranata u Europu uveliko porastao broj seansa istjerivanja đavla

egzorcist-imigrantiKatolički svećenici nisu odgovorili velikoj potražnji, pa su se Francuzi okrenuli – privatnicina

Čini se kako je i Crkvu dopao ‘outsourcing’. Dugo nijekano pitanje egzorcizma katolički su svećenici trpali pod tepih unatoč velikoj potražnji, koja je u Francuskoj, nakon terorističkih napada, porasla u nebesa.

Iz te potražnje proizašli su privatnici-egzorcisti, koji će za stotinjak eura očistiti vas i vašu kuću od demona i zlih sila.

O ovoj neobičnoj zaradi piše i The Economist, koji je zabilježio kako samoprozvani egzorcisti zarađuju i do 12.000 eura na mjesec (neoporezovanih).

Nije samo istjerivanje đavla u pitanju, egzorcist Philippe Moscatto otkriva kako egzorcisti-šamani-istjerivači duhova, najviše posla imaju u čišćenju kuća i zemljišta od zlih sila te rješavanju ljubavnih i financijskih problema.

Kupci ove ‘usluge’ većinom nisu vjernici, ili nisu pod utjecajem Katoličke crkve, za razliku od imigranata.

Tri su područja u Francuskoj, nakon krvavog terorističkog napada 2015. i migrantskog vala, osobito ‘osjetljiva’: Pariz, Lyon i Francuska Rivijera tj. ondje gdje je lokalna mafija vrlo aktivna.

Treba spomenuti i kako se Francuzi, unatoč svećenstvu, radije okreću karizmatičnim i duhovnim istjerivačima đavla – plus, možete ih lako ‘bookirati’ na internetu.

Ipak, postoje rizici. Nije neobično da osoba strada zbog vršenja egzorcizma, jer su bolesti poput epilepsije ili psihičkog poremećaaj, zamijenjene za Vraga, a zabilježene su i devijacije poput klanja životinja i rituala koji uključuju djecu.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,