Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIVATNI EGZORCIZAM: Dolaskom imigranata u Europu uveliko porastao broj seansa istjerivanja ─Ĺavla

PRIVATNI EGZORCIZAM: Dolaskom imigranata u Europu uveliko porastao broj seansa istjerivanja ─Ĺavla

egzorcist-imigrantiKatoli─Źki sve─çenici nisu odgovorili velikoj potra┼żnji, pa su se Francuzi okrenuli – privatnicina

─îini se kako je i Crkvu dopao ‘outsourcing’. Dugo nijekano pitanje egzorcizma katoli─Źki su sve─çenici trpali pod tepih unato─Ź velikoj potra┼żnji, koja je u Francuskoj, nakon teroristi─Źkih napada, porasla u nebesa.

Iz te potra┼żnje proiza┼íli su privatnici-egzorcisti, koji ─çe za stotinjak eura o─Źistiti vas i va┼íu ku─çu od demona i zlih sila.

O ovoj neobi─Źnoj zaradi pi┼íe i The Economist, koji je zabilje┼żio kako samoprozvani egzorcisti zara─Ĺuju i do 12.000 eura na mjesec (neoporezovanih).

Nije samo istjerivanje ─Ĺavla u pitanju, egzorcist Philippe Moscatto otkriva kako egzorcisti-┼íamani-istjeriva─Źi duhova, najvi┼íe posla imaju u ─Źi┼í─çenju ku─ça i zemlji┼íta od zlih sila te rje┼íavanju ljubavnih i financijskih problema.

Kupci ove ‘usluge’ ve─çinom nisu vjernici, ili nisu pod utjecajem Katoli─Źke crkve, za razliku od imigranata.

Tri su podru─Źja u Francuskoj, nakon krvavog teroristi─Źkog napada 2015. i migrantskog vala, osobito ‘osjetljiva’: Pariz, Lyon i Francuska Rivijera tj. ondje gdje je lokalna mafija vrlo aktivna.

Treba spomenuti i kako se Francuzi, unato─Ź sve─çenstvu, radije okre─çu karizmati─Źnim i duhovnim istjeriva─Źima ─Ĺavla – plus, mo┼żete ih lako ‘bookirati’ na internetu.

Ipak, postoje rizici. Nije neobi─Źno da osoba strada zbog vr┼íenja egzorcizma, jer su bolesti poput epilepsije ili psihi─Źkog poreme─çaaj, zamijenjene za Vraga, a zabilje┼żene su i devijacije poput klanja ┼żivotinja i rituala koji uklju─Źuju djecu.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,