Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » WASHINGTON U ┼áOKU: Putin naredio da 755 ameri─Źkih diplomata mora napustiti Rusiju

WASHINGTON U ┼áOKU: Putin naredio da 755 ameri─Źkih diplomata mora napustiti Rusiju

putin-diplomatiRuski predsjednik Vladimir Putin je naredio da 755 ameri─Źkih diplomata mora napustiti Rusiju, prenosi AFP

Putin je u intervjuu za televiziju “Rusija 1″ naveo da ─çe diplomati morati napustiti Rusiju zbog politike Washingtona.

“Ameri─Źka strana je napravila poteze koji, va┼żno je naglasiti, nikako nisu isprovocirani. Ti potezi uklju─Źuju sankcije, poku┼íaje mije┼íanja u druge dr┼żave, uklju─Źuju─çi i na┼íe saveznike, koji su zainteresirani da nastave suradnju s Rusijom”, rekao je ruski lider.

“─îekali smo poprili─Źno dugo da se ne┼íto mo┼żda promijeni na bolje, nadali smo se, ali izgleda da se situacija ne─çe mijenjati u skorije vrijeme … Odlu─Źio sam da je vrijeme da poka┼żemo da ni┼íta ne─çemo ostaviti bez odgovora”, naglasio je on.

Da podsjetimo, ranije ovog tjedna, ameri─Źki Kongers je odobrio nove sankcije protiv Rusije, Irana i Sjeverne Koreje.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je ranije da je Moskva rekla Washingtonu da će reducirati broj diplomata u Rusiji na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

“Vi┼íe od tisu─çu osoba je radilo i jo┼í radi” u ameri─Źkim diplomatskim predstavni┼ítvima u Rusiji, rekao je Putin u intervjuu na javnoj televiziji Rossija 24. “755 osoba morat ─çe prekinuti svoj rad u Rusiji”, naglasio je.

Tekst o poo┼ítravanju sankcija Rusiji u utorak je donio Zastupni─Źki dom, a u ─Źetvrtak Senat, oba puta gotovo jednoglasno.

U petak je Bijela ku─ça najavila da ─çe predsjednik Donald Trump potpisati zakon o sankcijama.

Rusija je u petak odgovorila najavom skorog smanjenja ameri─Źke diplomatske nazo─Źnosti na svom teritoriju, kako bi je izjedna─Źila s brojem svog osoblja u ruskim predstavni┼ítvima u Sjedinjenim Dr┼żavama.
 
(B92,bbc.com,vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,