Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » WASHINGTON U ŠOKU: Putin naredio da 755 američkih diplomata mora napustiti Rusiju

WASHINGTON U ŠOKU: Putin naredio da 755 američkih diplomata mora napustiti Rusiju

putin-diplomatiRuski predsjednik Vladimir Putin je naredio da 755 američkih diplomata mora napustiti Rusiju, prenosi AFP

Putin je u intervjuu za televiziju “Rusija 1″ naveo da će diplomati morati napustiti Rusiju zbog politike Washingtona.

“Američka strana je napravila poteze koji, važno je naglasiti, nikako nisu isprovocirani. Ti potezi uključuju sankcije, pokušaje miješanja u druge države, uključujući i naše saveznike, koji su zainteresirani da nastave suradnju s Rusijom”, rekao je ruski lider.

“Čekali smo poprilično dugo da se nešto možda promijeni na bolje, nadali smo se, ali izgleda da se situacija neće mijenjati u skorije vrijeme … Odlučio sam da je vrijeme da pokažemo da ništa nećemo ostaviti bez odgovora”, naglasio je on.

Da podsjetimo, ranije ovog tjedna, američki Kongers je odobrio nove sankcije protiv Rusije, Irana i Sjeverne Koreje.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je ranije da je Moskva rekla Washingtonu da će reducirati broj diplomata u Rusiji na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

“Više od tisuću osoba je radilo i još radi” u američkim diplomatskim predstavništvima u Rusiji, rekao je Putin u intervjuu na javnoj televiziji Rossija 24. “755 osoba morat će prekinuti svoj rad u Rusiji”, naglasio je.

Tekst o pooštravanju sankcija Rusiji u utorak je donio Zastupnički dom, a u četvrtak Senat, oba puta gotovo jednoglasno.

U petak je Bijela kuća najavila da će predsjednik Donald Trump potpisati zakon o sankcijama.

Rusija je u petak odgovorila najavom skorog smanjenja američke diplomatske nazočnosti na svom teritoriju, kako bi je izjednačila s brojem svog osoblja u ruskim predstavništvima u Sjedinjenim Državama.
 
(B92,bbc.com,vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,