Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Prvi odgovor Rusije na ameriÄke sankcije: Ne iskljuÄujemo bilo koje korake da Ameriku prizovemo pamet

Prvi odgovor Rusije na ameriÄke sankcije: Ne iskljuÄujemo bilo koje korake da Ameriku prizovemo pamet

rusija-kremljMoskva kao odgovor na ameriÄke sankcije ostavlja si pravo na reciproÄne mjere koje mogu dotaknuti ameriÄke interese, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije

Kako se navodi u priopćenju ruskog vanjskopolitiÄkog resora, Moskva zabranjuje ameriÄkoj ambasadi da koristi vikendicu u Srebrnom boru, kao i skladiÅ¡ta u Dorožnoj ulici, navodi se u priopćenju MIP-a Rusije.

Rusija je predložila Americi da od 1. rujna smanji broj diplomata sukladno broju ruskih diplomata u SAD.

To znaÄi da će se ukupan broj personala u ameriÄkim diplomatskim i konzularnim ustanovama smanjiti na 455.

“DonoÅ¡enje novog zakona o sankcijama pokazalo je da su odnosi s Rusijom postali žrtve unutarnjopolitiÄke borbe u samoj SAD. Osim toga, novi zakon ima za cilj, koristeći politiÄke instrumente, da se stvori nepravedna konkurencija za SAD u globalnoj ekonomiji”, navodi se u priopćenju.

Izvjesni krugovi u Washingtonu žele otvoren sukob s Moskvom, dodali su.

“Dobro je poznato da je Rusija radila i nastavit će raditi sve Å¡to može kako bi normalizirala diplomatske odnose, unapreÄ‘ivala veze i suradnju sa SAD o najvažnijim pitanjima iz meÄ‘unarodne agende, ukljuÄujući prije svega borbu protiv terorizma, Å¡irenja oružja za masovno uniÅ¡tavanje, sprjeÄavanje trgovine drogom, ilegalne migracije, zaÅ¡titu cyber prostora itd. Polazimo od toga da se svjetski problemi uÄinkovito mogu rijeÅ¡iti samo zajedniÄkim naporima. Uvjereni smo da većina ljudi na planeti ima takav stav”, zakljuÄuje se u dokumentu.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da Rusija ne iskljuÄuje bilo koje korake da bi Ameriku “prizvala pameti”.

Zamjenik predsjednika Odbora Savjeta federacije za obranu i sigurnost Franc KlinÄević smatra da je ovo tek prvi odgovor na ameriÄke sankcije.

Glasnogovornik predsjednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da se Vladimir Putin slaže s priopćenjem ruskog MIP-a o odgovoru na donoÅ¡enje zakona o sankciju Rusije u ameriÄkom senatu.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,