Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Radikalni islamski migrant izlazi iz zatvora u Njemačkoj usprkos tome što je prijetio terorističkim napadima kad bude na slobodi

Radikalni islamski migrant izlazi iz zatvora u Njemačkoj usprkos tome što je prijetio terorističkim napadima kad bude na slobodi

njemacka-islam27-godišnji Libanonac migrant je pušten iz zatvora u Berlinu, unatoč tome što je poznati radikalni islamisti, te je prijetio da će provesti terorističke napade nakon što izađe, piše Breitbart

Čovjek, koji je klasificiran kao opasan islamist, približava se kraju tri i pol godišnje kazne zatvora za pljačku i sada policija kaže da će ga morati intenzivno pratiti po izlasku jer je prijetio da će izvršiti terorističke napade.

Službena izjava vlasti u Berlinu kaže da će islamski radikal „iskoristiti svaku priliku za napad na nevjernike nakon što bude pušten na slobodu”, prenosi Die Welt.

Vlasti ukazuju da se 27-godišnjak radikalizirao dok je izdržavao kaznu, a već je tada bio nasilna osoba koja ga je označila „prijetnjom za unutarnju sigurnost u Njemačkoj i ljudima oko njega.”

Nasilna osobnost je jasno primjećena nakon što je policija ušla u njegovu ćeliju prošli mjesec, a on ih je žestoko napao. Dobio je produžetak kazne u zatvoru za još šest mjeseci zbog napada na policajce.

Upozorenje je došlo od podataka prikupljenih sa njegovog mobilnog telefona prošle godine, koji su pokazali da je on u bliskom kontaktu sa nasilnim islamistima diljem Njemačke. On je također rekao da je napisano (u svetoj knjizi?) da „nevjernike” treba kazniti.

Njemačka vlada je pokušala deportirati čovjeka natrag u Libanon, ali njihovi napori su bili neuspješni jer on nema dokumente. Izaslanstvo vlade je pokušalo otputovati njegov rodni grad Sidon u Libanonu da bi pribavili dokumente, ali su ih lokalne vlasti odbile izdati.

Čovjek će vjerojatno biti pušten na slobodu u narednim mjesecima i policija je već razvila plan da ga prati tijekom cijelog dana. Njemu neće biti dozvoljeno koristiti pametne telefone ili računala ili bilo kakav pristup internetu. On će također biti prisiljeni da nose narukvicu za praćenje i javljati se svaki dan lokalnoj policiji.

Radikalizacija u zatvorima postaje pravi problem u mnogim europskim zemljama s visokim postotkom muslimanskog stanovništva. U Francuskoj, neki su opisali zatvore kao „teroristička sveučilišta.”

U mnogim britanskim zatvorima se vidi porast islamskog radikalizma, također. Ian Acheson, koji je naručio ispitivanje o islamskom radikalizmu u zatvorima Velike Britanije, rekao je ranije ove godine: „Zatvor je idealno okruženje za smrtni kult ideologije islamističkog ekstremizma u procvatu.”

G. Acheson je napomenuo da osoblje u zatvorima nije napravilo ništa u borbi protiv radikalnih islamista „zbog straha da ne budu optuženi kao rasisti od strane muslimanskih zatvorenika.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,