Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BROD AKTIVISTA ─ćE VRA─ćAT MUSLIMANSKE ILEGALNE IMIGRANTE U AFRIKU: ‘Dolazimo pomo─çi obalnoj stra┼żi! Dosta je krijum─Źarenja ljudi!’

BROD AKTIVISTA ─ćE VRA─ćAT MUSLIMANSKE ILEGALNE IMIGRANTE U AFRIKU: ‘Dolazimo pomo─çi obalnoj stra┼żi! Dosta je krijum─Źarenja ljudi!’

europa-brod-imigrantiBrod kojeg su aktivisti kupili kako bi sprije─Źili dolazak novih imigranata u Europu preko Sredozemnog mora pro┼íao je Sueski kanal i navodno je spreman zapo─Źeti svoju misiju, javlja britanski Independent

Organizacija Defend Europe (Obrani Europu) sredstva je za brod, C-Star, prikupila na internetu, a deklarirani cilj njegove posade je ‘pomo─çi libijskoj obalnoj stra┼żi’ i ‘razotkriti krijum─Źarenje ljudima kojim se bave nevladine udruge’.

C-Star i njegovih 25 ─Źlanova posade planira, prema tvrdnjama organizacije, ‘spasiti svakog koga mogu’, ali ako bilo koga pokupe vratit ─çe ga ‘natrag u Afriku’.

“Defend Europe” tvrdi kako brojne europske nevladine udruge koje poma┼żu migrantima zapravo sudjeluju u nezakonitom krijum─Źarenju ljudi, te kako ─çe druga misija C-Stara biti razotkriti takve prakse, te potopiti sve prazne brodove koje migranti ostave za sobom, kako bi tim organizacijama nanijeli ekonomsku ┼ítetu.

Predstavnici vode─çih humanitarnih organizacija na tom podru─Źju zabrinuti su zbog ranijih izjava predstavnika Defend Europe, u kojima su rekli kako im je cilj blokirati rad humanitarnih udruga.

Proteklih nekoliko mjeseci govorili su kako ─çe blokirati njihove brodove. Bili su vrlo jasni po tom pitanju, izjavio je Joe Mulhall iz udruge Hope Not Hate.

Kako su mediji postali sve zainteresiraniji za njihovu pri─Źu, po─Źeli su mijenjati plo─Źu, i sada tvrde da ─çe ‘nadgledati’ brodove udruga i paziti da ne u─Ĺu u libijske vode.

Ako na bilo koji na─Źin budu ometali poku┼íaje spa┼íavanja, moglo bi dovesti do gubitka ljudskih ┼żivota. I to u godini kada je vi┼íe od 2000 ljudi ve─ç stradalo u Sredozemnom moru, kazao je Mulhall.

C-Star je zaustavljen u Sueskom kanalu pro┼íli tjedan, nakon ┼íto kapetan nije predo─Źio odgovaraju─çu listu ─Źlanova posade na zahtjev, no ovaj tjedan je Defend Europe objavio kako se brod nalazi na Cipru, te da ─çe ovih dana krenuti prema Siciliji.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,