Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BROD AKTIVISTA ĆE VRAĆAT MUSLIMANSKE ILEGALNE IMIGRANTE U AFRIKU: ‘Dolazimo pomoći obalnoj straži! Dosta je krijumčarenja ljudi!’

BROD AKTIVISTA ĆE VRAĆAT MUSLIMANSKE ILEGALNE IMIGRANTE U AFRIKU: ‘Dolazimo pomoći obalnoj straži! Dosta je krijumčarenja ljudi!’

europa-brod-imigrantiBrod kojeg su aktivisti kupili kako bi spriječili dolazak novih imigranata u Europu preko Sredozemnog mora prošao je Sueski kanal i navodno je spreman započeti svoju misiju, javlja britanski Independent

Organizacija Defend Europe (Obrani Europu) sredstva je za brod, C-Star, prikupila na internetu, a deklarirani cilj njegove posade je ‘pomoći libijskoj obalnoj straži’ i ‘razotkriti krijumčarenje ljudima kojim se bave nevladine udruge’.

C-Star i njegovih 25 članova posade planira, prema tvrdnjama organizacije, ‘spasiti svakog koga mogu’, ali ako bilo koga pokupe vratit će ga ‘natrag u Afriku’.

“Defend Europe” tvrdi kako brojne europske nevladine udruge koje pomažu migrantima zapravo sudjeluju u nezakonitom krijumčarenju ljudi, te kako će druga misija C-Stara biti razotkriti takve prakse, te potopiti sve prazne brodove koje migranti ostave za sobom, kako bi tim organizacijama nanijeli ekonomsku štetu.

Predstavnici vodećih humanitarnih organizacija na tom području zabrinuti su zbog ranijih izjava predstavnika Defend Europe, u kojima su rekli kako im je cilj blokirati rad humanitarnih udruga.

Proteklih nekoliko mjeseci govorili su kako će blokirati njihove brodove. Bili su vrlo jasni po tom pitanju, izjavio je Joe Mulhall iz udruge Hope Not Hate.

Kako su mediji postali sve zainteresiraniji za njihovu priču, počeli su mijenjati ploču, i sada tvrde da će ‘nadgledati’ brodove udruga i paziti da ne uđu u libijske vode.

Ako na bilo koji način budu ometali pokušaje spašavanja, moglo bi dovesti do gubitka ljudskih života. I to u godini kada je više od 2000 ljudi već stradalo u Sredozemnom moru, kazao je Mulhall.

C-Star je zaustavljen u Sueskom kanalu prošli tjedan, nakon što kapetan nije predočio odgovarajuću listu članova posade na zahtjev, no ovaj tjedan je Defend Europe objavio kako se brod nalazi na Cipru, te da će ovih dana krenuti prema Siciliji.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,