Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » HAWKING: Zemlju čeka sudbina Venere – padat će kiše sumporne kiseline, oceani će proključati

HAWKING: Zemlju čeka sudbina Venere – padat će kiše sumporne kiseline, oceani će proključati

stephan-hawkingPoznati britanski fizičar-teoretičar i popularizator znanosti Stephen Hawking ponovo je upozorio da su klimatske promjene jedna od najvećih opasnosti po čovječanstvo

Ocijenio je da odluka Donalda Trumpa da SAD istupi iz Pariškog sporazuma o klimi može u budućnosti donijeti “kolosalne probleme svima na Zemlji”.

U intervjuu za telekanal BBC Hawking je prorekao da će država postupno postati užarena planeta poput Venere. To je dodatno objasnio ovako:

“Na Zemlji će početi padati kiše od sumporne kiseline, a oceani će proključati. Temperature zraka će se podizati do 250 stupnjeva Celzija”.

Slavni Britanac je u istom intervjuu ponovio i svoje već standardno upozorenje:

“Mijenjanje klime je jedna od najvećih opasnosti s kojima se suočavamo. A tek ćemo se suočavati. Da bismo je izbjegli – moramo početi djelovati već sada”.

Za Hawkinga je ovo “već sada” od najveće važnosti. Još naglašava da ga treba doslovno shvaćati:

“Nema vremena za gubljenje. Jedna od varijanti za spašavanje čovječanstva može biti koloniziranje drugih planeta Sunčevog sustava i Zemljinog satelita Mjeseca”.
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,