Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Tisuće britanskih građana prosvjedovalo protiv Izraela – mainstream mediji ŠUTE!

Tisuće britanskih građana prosvjedovalo protiv Izraela – mainstream mediji ŠUTE!

britanija-protest-palestinaTisuće građana na ulicama Britanije je prosvjedovalo u anti-izraelskim protestima, zbog rastuće napetosti oko izraelskih sankcija protiv džamije al-Aqsa u Jeruzalemu

Usred ukupnog medijskog zamračenja, ljudi su prosvjedovali ispred izraelskog veleposlanstva u Londonu, zahtijevajući da Izrael odmah ukine restriktivne mjere.

Prosvjede u subotu je organizirala Palestinski Forum u Velikoj Britaniji, koji je rekao da nastoji privući pažnju građana oko izraelske agresije u Jeruzalemu.

Neki od prosvjednika su držali plakate na kojima je pisalo „Spasite Al-Aqsu” i „Oslobodite Palestinu”, dok su neki drugi vikali protiv Izraela slogane poput „Izrael je teroristička država”, i „Miči ruke sa Al-Aqse.” Oni su također spalili izraelsku zastavu.

Napetosti su izbile na okupiranom teritoriju 14. srpnja, kada se dogodila fatalna pucnjava izvan Harama al-Sharif kojeg Židovi nazivaju Brdo hrama.

Nakon incidenta, izraelska policija je nakratko zatvorila džamiju Al-Aqsa i otkazala muslimanske molitve u petak na svetom mjestu.

Međutim, džamija je ponovno otvorena 16. srpnja, ali sa detektorima metala i nadzornim kamerama postavljenim na ulazima.

U međuvremenu, prosvjednici su se također okupili u sjevernom irskom gradu Londonderryju da bi osudili izraelske akcije u Palestini.

U proteklih nekoliko dana, 390 Palestinaca je ozlijeđeno, a gotovo 100 je hospitalizirano nakon što su ranjeni od strane izraelske pucnjave i gumenih metaka.

Također, tri Palestinca su ubijena u uličnim sukobima sa izraelskim snagama u Jeruzalemskom al-Qudsu i tri Izraelaca u napadu nožem u naselju na Zapadnoj obali.

U subotu je izraelska policija koristila granate i vodene topove kako bi rastjerala stotine Palestinaca koji su bacali kamanje.

Slični prosvjedi su održani u Jordanu, Turskoj i Maleziji.

Jeruzalemski al-Quds visoki muslimanski klerik, Mohammed Hussein, rekao je da će se prosvjedi protiv izraelskih ograničenja nastaviti sve dok su uređaji iz džamije je uklone.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,