Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bolivijski predsjednik proglasio ‘potpunu neovisnost’ od Rothschildovih banaka

Bolivijski predsjednik proglasio ‘potpunu neovisnost’ od Rothschildovih banaka

evo-moralesU studenom pro┼íle godine Bolivija je postala najnovija zemlja koja je izbacila Rothschildove banke iz svoje zemlje, a predsjednik Evo Morales je najavio da Bolivija vi┼íe ne─çe reagirati na pritisak i financijske ucjene od strane ameri─Źke vlade i me─Ĺunarodnih bankarskih institucija koje kontroliraju Rothschildi

Ne┼íto vi┼íe od ┼íest mjeseci kasnije, bolivijski predsjednik Evo Morales je proglasio ÔÇ×potpunu neovisnostÔÇŁ od me─Ĺunarodnog bankarskog kartela i Rothschildove me─Ĺunarodne organizacije koja pozajmljuje novce, u skladu sa Telesur TV.

ÔÇ×Na dana┼ínji dan 22. srpnja 1944. godine je zavr┼íila ekonomska konferencija Bretton Woodsu (SAD), na kojoj je osnovan MMF i Svjetska bankaÔÇŁ Morales je napisao na Twitteru. ÔÇ×Ove organizacije diktiraju ekonomsku sudbinu Boliviji i svijetu. Danas mo┼żemo re─çi da imamo potpunu neovisnost od njihÔÇŁ rekao je predsjednik Morales za Telesur TV.

Morales je rekao da je bolivijska pro┼ílost ovisila o agencijama koje su kontrolirali Rothschildi i koje su imale ogromno prisustvo u zemlji tako da je Me─Ĺunarodni monetarni fond imao ured u bolivijskom sjedi┼íta vlade pa ─Źak i sudjelovao na njihovim sastancima.

Me─Ĺunarodni monetarni fond (MMF) i Svjetska banka kojom dominira SAD – su glavni igra─Źi u globalnom ekonomskom svijetu od njihovog stvaranja u 1944. Ove me─Ĺunarodne bankarske organizacije, koje su pod privatnom kontrolom zloglasne Rothschildove bankarske obitelji, prvo priti┼í─çu dr┼żave da dereguliraju svoj financijski sektor, ─Źime se omogu─çuje da privatne banke plja─Źkaju njihova gospodarstava.

Nakon što su vlade prisiljene spašavati svoj deregulirani financijski sektor, MMF ili Svjetska banka postavlja paket zajma pisanog u tajnosti od strane središnjih bankara i ministara financija koji potkopavaju svoj nacionalni suverenitet i prisiljavaju ih da usvoje politiku štednje koja šteti radnicima, obitelji i okolišu.

Bolivija je postala prva ju┼żnoameri─Źka zemlja koja se opametila i prepoznala prijevaru. Oni su naporno radili da dobiju financijsku neovisnost i sada su u procesu ┼íutiranja Rothschildovih kontroliranih banaka izvan svoje zemlje.

Prije nego je Evo Morales preuzeo du┼żnost predsjednika, Bolivija je patila od posljedica nametnutih mjera ┼ítednje i privatizacije od strane MMF-a i Svjetske banke koje su iskori┼ítavale njihove ljude i resurse.


Ona je tako─Ĺer bila najsiroma┼ínija nacija Ju┼żne Amerike. Iako je Bolivijski narod, pokazao popularni otpor tijekom razdoblja od nekoliko godina, oni su bili u mogu─çnosti zaustaviti neke od najgorih poslova privatizacije – privatizaciju vodoopskrbe nacije, no mnogi okovi nametnuti od strane institucija koje kontroliraju Rothschildi su ostali.

Morales, koji je postao bolivijski 80. predsjednik 2006. godine, bio je prvi predsjednik koji dolazi iz ve─çinskog autohtonog aymara stanovni┼ítva Bolivije i od tada je usmjeren na smanjenje siroma┼ítva i na borbu protiv utjecaja SAD-a i multinacionalnih korporacija u Boliviji. Deset godina kasnije, Morales je uspio transformirati Boliviju u najbr┼że rastu─çu ju┼żnoameri─Źku ekonomiju uz odr┼żavanje uravnote┼żenog prora─Źuna i srezao je njihov neko─ç osaka─çeni dr┼żavni dug.

Bolivijska novootkrivena ekonomska neovisnost je sada ovlastila Moralesa da izbaci upravo one institucija koja su jednom vrebale njihovu zemlju. Prošle godine, Morales je najavio da Bolivija više neće reagirati na zahtjeve ili ucjene iz SAD-a, Svjetske banke, i MMF-a.

Tijekom posjeta Tarijima u ju┼żnoj Boliviji, Morales je rekao: ÔÇ×Prije, u cilju dobivanja kredita od MMF-a, bili smo prisiljeni odre─çi se dijela na┼íe zemlje, ali smo se oslobodili ekonomski i politi─Źki, i mi vi┼íe ne ovisimo o drugim zemljama ili institucijama.ÔÇŁ

Morales je u─Źinio mnogo vi┼íe od izbacivanja me─Ĺunarodnih bankarskih kartela. Moralesova uprava je napravio ogromne transformacije ovoj naciji sa podru─Źja Anda.

Ameri─Źki Herald Tribune je izvijestio da brojke govore same za sebe: nacionalizacija industrije ugljikovodika, smanjenje siroma┼ítva od 60% na manje od 40%, smanjenje stope nepismenosti od 13% do 3%, triput se pove─çao BDP s prosje─Źnim rastom od 5% godi┼ínje, ─Źetiri puta su se pove─çale minimalne pla─çe, pove─çala se dr┼żavna pokrivenost na svim frontama, i pove─çao se razvoj infrastrukture komunikacija, transporta, energetike i industrije.

A iznad svega, stabilnost, neobi─Źna rije─Ź u problemati─Źnoj politi─Źkoj povijesti Bolivije, za razliku od susjednih zemalja u regij, sada je prava privilegija.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,