Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Vlada SAD je navikla ponižavati druge zemlje, ali joj se Venezuela neće pokoriti

Vlada SAD je navikla ponižavati druge zemlje, ali joj se Venezuela neće pokoriti

venezuela-bolivarBolivarska Republika Venezuela odbacuje nevjerojatno priopćenje objavljeno jučer, 17. srpnja 2017. godine, od strane Bijele kuće

To je jedinstven dokument kakav nikad prije nije viđen, koji zbog svog niskog nivoa i loše kvalitete otežava zdravorazumsko poimanje namjera države agresora. Bez sumnje je vlada Sjedinjenih Država navikla da ponižava druge nacije u međunarodnim odnosima i stoga vjeruje da će kao odgovor dobiti uobičajenu poslušnost.

Rov koji vlada Sjedinjenih Država kopa u svojim odnosima s Venezuelom otežava cijeloj međunarodnoj zajednici racionalno predviđanje njezinih planova.

Vlada Sjedinjenih Država bez stida pokazuje apsolutnu naklonost prema nasilnim i ekstremističkim sektorima venecuelanske politike koji pribjegavaju terorizmu u pokušajima zbacivanja narodne i demokratski izabrane vlade.

Moralna ruina kakvu venecuelanska opozicija simpatizira predsjednika Trampa, krenula je u otvorenu agresiju protiv jedne latinoameričke države. Nije nam jasno tko je mogao napisati, a kamoli objaviti, priopćenje takvog konceptualnog i moralnog siromaštva.

Tanki demokratski veo je spao sa lica venecuelanske opozicije i otkrio brutalnu intervencionističku silu vlade Sjedinjenih Država, koja stoji iza nasilja protiv venecuelanskog naroda u posljednja četiri mjeseca.

Ovo nije prvi put da osuđujemo i suprotstavljamo se tako komičnim prijetnjama kakve sadrži i ovaj nepojmljivi dokument.

Pozivamo narode Latinske Amerike i Kariba, kao i sve slobodne narode svijeta, da shvate opseg brutalne prijetnje izrečene u ovom imperijalističkom priopćenju i obrane suverenitet, samoopredjeljenje i neovisnost kao fundamentalnog principa međunarodnog prava.

Izvorna ustavotvorna vlast određena u našem Ustavu pripada isključivo venecuelanskom narodu. Članovi Nacionalne ustavotvorne skupštine bit će odabrani izravnim, univerzalnim i tajnim glasovanjem svih Venecuelanaca pod nadzorom Nacionalnog izbornog savjeta, kao što je definirano u našim pravnim okvirima. To je čin političkog suvereniteta republike koji nitko i ništa ne može zaustaviti.

Ustavotvorna skupština će se održati!

Danas je venecuelanski narod slobodan i odgovorit će složno na drsku prijetnju ksenofobne i rasističke imperije.

Antiimperijalistička misao Osloboditelja je opravdanija nego ikad.

Simon Bolivar je napisao: “Izgleda da su Sjedinjene Države predodređene provođenju da američkim kontinentom siju bijedu u ime slobode.”

(Priopćenje Ministarstva narodne vlasti za vanjske poslove Bolivarske Republike Venezuele)
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,