Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘SVE ĆE SE SRUŠITI’: NJEMAČKI SUDOVI SU ‘PRETRPANI’ TRAŽITELJIMA AZILA

‘SVE ĆE SE SRUŠITI’: NJEMAČKI SUDOVI SU ‘PRETRPANI’ TRAŽITELJIMA AZILA

merkel-migrantiMerkel rasteže Njemačku do njezinog sloma

Broj predmeta koje su podnijeli tražitelji azila koji osporavaju odluke imigracijskih vlasti na njemačkim sudovima, doveli su pravni sustav na rub kolapsa, upozorio je jedan vrhovni njemački sudac u intervjuu

Veliki broj podnesenih predmeta pretrpao je građanske sudove u zemlji, izjavio je Robert Seegmuller, predsjednik Udruge njemačkih upravnih sudaca, kazavši to izdavačkoj kući Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

“Situacija je dramatična za upravne sudove”, kazao je Seegmuller za RND. “Sada smo potpuno rastegnuti do naših granica.”

Seegmuller se od proljeća žalio na broj podnesenih tužbi protiv Federalnog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF).

Tisuće podnositelja zahtjeva pobunile su se na odluke koje je BAMF donio u svojim slučajevima, uključujući naloge za deportaciju natrag u potencijalno nesigurne zemlje poput Afganistana.

Na temelju procjena RND-a, oko 250.000 slučajeva povezanih sa azilom čeka na sudovima.

“Upravni sudski sustav ne može podnijeti dugoročno takav broj slučajeva na sudovima. U nekom trenutku sve će se srušiti”, upozorio je Seegmüller. “Stvari mogu neko vrijeme funkcionirati, ali ne i trajno.”

S tako velikim brojem slučajeva, njemački pravni sustav nema dovoljno sudaca i drugih kadrova, prostora i IT podrške, dodao je.

“Pravosudni sustav se doista odlučio raspasti, jer je sve teže pronaći potrebne kadrove”, kazao je.

Seegmuller je dodao da pored volumena rada, sudovi moraju rješavati slučajeve koje su napravile imigracijskih vlasti. Ne bi dalje raspravljao o tome, rekao je on.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,