Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘SVE ─ćE SE SRU┼áITI’: NJEMA─îKI SUDOVI SU ‘PRETRPANI’ TRA┼ŻITELJIMA AZILA

‘SVE ─ćE SE SRU┼áITI’: NJEMA─îKI SUDOVI SU ‘PRETRPANI’ TRA┼ŻITELJIMA AZILA

merkel-migrantiMerkel raste┼że Njema─Źku do njezinog sloma

Broj predmeta koje su podnijeli tra┼żitelji azila koji osporavaju odluke imigracijskih vlasti na njema─Źkim sudovima, doveli su pravni sustav na rub kolapsa, upozorio je jedan vrhovni njema─Źki sudac u intervjuu

Veliki broj podnesenih predmeta pretrpao je gra─Ĺanske sudove u zemlji, izjavio je Robert Seegmuller, predsjednik Udruge njema─Źkih upravnih sudaca, kazav┼íi to izdava─Źkoj ku─çi Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

“Situacija je dramati─Źna za upravne sudove”, kazao je Seegmuller za RND. “Sada smo potpuno rastegnuti do na┼íih granica.”

Seegmuller se od prolje─ça ┼żalio na broj podnesenih tu┼żbi protiv Federalnog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF).

Tisu─çe podnositelja zahtjeva pobunile su se na odluke koje je BAMF donio u svojim slu─Źajevima, uklju─Źuju─çi naloge za deportaciju natrag u potencijalno nesigurne zemlje poput Afganistana.

Na temelju procjena RND-a, oko 250.000 slu─Źajeva povezanih sa azilom ─Źeka na sudovima.

“Upravni sudski sustav ne mo┼że podnijeti dugoro─Źno takav broj slu─Źajeva na sudovima. U nekom trenutku sve ─çe se sru┼íiti”, upozorio je Seegm├╝ller. “Stvari mogu neko vrijeme funkcionirati, ali ne i trajno.”

S tako velikim brojem slu─Źajeva, njema─Źki pravni sustav nema dovoljno sudaca i drugih kadrova, prostora i IT podr┼íke, dodao je.

“Pravosudni sustav se doista odlu─Źio raspasti, jer je sve te┼że prona─çi potrebne kadrove”, kazao je.

Seegmuller je dodao da pored volumena rada, sudovi moraju rje┼íavati slu─Źajeve koje su napravile imigracijskih vlasti. Ne bi dalje raspravljao o tome, rekao je on.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,