Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » SAD: Testirano lasersko oružje 50.000 puta brže od interkontinentalne rakete (VIDEO)

SAD: Testirano lasersko oružje 50.000 puta brže od interkontinentalne rakete (VIDEO)

oruzje-laserAmerička mornarica testirala je sustav laserskog oružja (Lavsa) u Perzijskom zaljevu, izvijestili su mediji ovaj tjedan

Kako prenosi CNN, laserski sustav koji je sposoban da se kreće brzinom svjetlosti i 50.000 puta je brži od interkontinentalne balističke rakete, postavljen je na transportni brod “Pons”.

“Preciznije je od metka … Nije u pitanju nišanski sustav oružja kao neka druga oružja koja imamo u vojsci koje je dobro samo protiv zračnih kontakata ili je samo dobro protiv površinskih meta, ili je samo dobro protiv zemaljskih ciljeva – u ovom slučaju ovo je vrlo svestrano oružje. Može se koristiti protiv različitih meta”, rekao je Christopher Wells, kapetan broda, prenosi CNN.

Testovi su izvedeni uz pomoć bespilotne letjelice koja je služila kao meta, dok je tim fokusirao sustav na njega i pucao i uništilo letjelicu zagrijavanjem do temperature od nekoliko tisuća stupnjeva, precizirali su mediji.

Poručnik Cale Hughes, časnik za sustav laserskog oružja, izjavio je da ovaj sustav radi u nevidljivom dijelu elektromagnetskog spektra, apsolutno je bezvučan i “nevjerojatno učinkovit u onome što radi”.

Također se navodi da je za funkcioniranje laserskog oružja potrebna samo određena količina električne energije, dobivene iz malog generatora. Sustavom rukovodi troje ljudi, a Hughes procjenjuje da su troškovi upotrebe oružja jedan dolar.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , ,