Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Direktor CIA-e priznao da se ┼íalio sa Trumpom oko sirijskog napada kemijskim oru┼żjem, zbog kojeg je Amerika napala Siriju raketama Tomahawk

Direktor CIA-e priznao da se ┼íalio sa Trumpom oko sirijskog napada kemijskim oru┼żjem, zbog kojeg je Amerika napala Siriju raketama Tomahawk

pompe-ciaDirektor CIA-e Mike Pompeo je priznao da je prevario predsjednika Trumpa u la┼żnom vjerovanju da je napad kemijskim oru┼żjem u Siriji bio u re┼żiji sirijske vlade

Napad pod la┼żnom zastavom, koji je zapravo proveden od strane pobunjeni─Źkih skupina kojima upravlja CIA u regiji, rezultirao je da je Trump pokrenuo napad Tomahawk raketama na Siriju u kojem je poginulo 15 civila.

Activistpost.com izvje┼ítava da je u nedavnom govoru na “INSA Leadership” ve─Źeri 11. srpnja, Pompeo dao tipi─Źni govor o drljanju svijetske obavje┼ítajne zajednice, kako je te┼íko biti na njegovoj poziciji, va┼żnosti svega toga itd. no tijekom govora, me─Ĺutim, Pompeo se malo poskliznuo.

Pompeo je u govoru naglasio:

Dobio sam poziv od predsjednika jedno popodne u travnju. ┼Żelio je razgovarati o nekim uznemiruju─çim slikama koje su tada dolazile iz Sirije. Siguran sam da ste vidjeli mnoge od njih i sami, i scene nevinih civila u gr─Źevima i agoniji, o─Źito je da su to bile ┼żrtve napada kemijskim oru┼żjem.

Predsjednik je imao vrlo izravnu poruku za mene: Saznajte ┼íto se dogodilo. Tako smo odmah okupio tim stru─Źnjaka Agencije. Po─Źeli slagati dokaze, usko sura─Ĺuju─çi s nekim posebnim partnerima iz cijele obavje┼ítajne zajednice.

Sljede─çeg dana je predsjednik sazvao svoj cijeli kabinet. Kada smo sjeli, on se okrenuo prema meni i pitao ┼íto smo otkrili. Rekao sam mu da je obavje┼ítajna zajednica zaklju─Źila da je zaista bilo kori┼íteno kemijsko oru┼żje u napadu, te da je pokrenuto od strane sirijskog re┼żima.

Predsjednik je zastao na trenutak i rekao: Pompeo, jeste li sigurni? Priznajem da mi je to pitanje malo oduzelo dah. Ali znao sam kako ─Źvrste dokaze imam, i bio sam u mogu─çnosti ga pogledati u o─Źi re─çi: Gospodine predsjedni─Źe, imamo veliko povjerenje u na┼íe procjene.


Predsjednik se nije osvrnuo. Na temelju prosudbe obavje┼ítajne zajednice, on je napravio jedan od najva┼żnijih posljedi─Źnih odluka u svojoj mladoj upravi, pokre─çu─çi napad na sam aerodrom gdje je kemijski napad proveden.

Uvjeravam vas da kada je u pitanju povjerenje vrhovnog zapovjednika, CIA i obavještajne zajednice imaju veliki udio u tome svemu.

Drugim rije─Źima, Pompeo je izravno u suprotnosti izvorima Seymour M. Hersha koji je objavio da Sirija nije bila kriva za kemijske napade, rekav┼íi da nije Trump bio taj koji je vodio akciju bombardiranja ve─ç obavje┼ítajna zajednica.

Naravno, Trump je kao predsjednik u kona─Źnici odgovoran za stvaranje pogre┼íne odluke, ali moramo primijetiti da je, prema samom Pompeu, Trump zahtijevao odgovore o tome tko je po─Źinio napad. Bila je to obavje┼ítajna zajednica koja je dala odgovor predsjedniku uvjeravaju─çi ga da je Assad bio odgovoran.

O─Źito, s obzirom sve dokaze koji okru┼żuje zra─Źnu luku u Khan Sheikhounu, ideja da je Assad po─Źinio napad kemijskim oru┼żjem je smije┼ína.

To se jednostavno nije dogodilo. Sjedinjene Dr┼żave nemaju dokaze da je incident bio ono ┼íto oni tvrde i svi dokazi u koje su napravili Rusi i nezavisni istra┼żiva─Źi ukazuje na suprotno, ─Źak i prema ─Źinjenici da je cijeli incident mo┼żda bio isplaniran da se podmetne sirijskoj vladi kako bi se osiguralo opravdanje za napad na Siriju od strane SAD-a.
 
Je li jo┼í itko iznena─Ĺen u svemu ovome? (YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,