Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Direktor CIA-e priznao da se šalio sa Trumpom oko sirijskog napada kemijskim oružjem, zbog kojeg je Amerika napala Siriju raketama Tomahawk

Direktor CIA-e priznao da se šalio sa Trumpom oko sirijskog napada kemijskim oružjem, zbog kojeg je Amerika napala Siriju raketama Tomahawk

pompe-ciaDirektor CIA-e Mike Pompeo je priznao da je prevario predsjednika Trumpa u lažnom vjerovanju da je napad kemijskim oružjem u Siriji bio u režiji sirijske vlade

Napad pod lažnom zastavom, koji je zapravo proveden od strane pobunjeničkih skupina kojima upravlja CIA u regiji, rezultirao je da je Trump pokrenuo napad Tomahawk raketama na Siriju u kojem je poginulo 15 civila.

Activistpost.com izvještava da je u nedavnom govoru na “INSA Leadership” večeri 11. srpnja, Pompeo dao tipični govor o drljanju svijetske obavještajne zajednice, kako je teško biti na njegovoj poziciji, važnosti svega toga itd. no tijekom govora, međutim, Pompeo se malo poskliznuo.

Pompeo je u govoru naglasio:

Dobio sam poziv od predsjednika jedno popodne u travnju. Želio je razgovarati o nekim uznemirujućim slikama koje su tada dolazile iz Sirije. Siguran sam da ste vidjeli mnoge od njih i sami, i scene nevinih civila u grčevima i agoniji, očito je da su to bile žrtve napada kemijskim oružjem.

Predsjednik je imao vrlo izravnu poruku za mene: Saznajte što se dogodilo. Tako smo odmah okupio tim stručnjaka Agencije. Počeli slagati dokaze, usko surađujući s nekim posebnim partnerima iz cijele obavještajne zajednice.

Sljedećeg dana je predsjednik sazvao svoj cijeli kabinet. Kada smo sjeli, on se okrenuo prema meni i pitao što smo otkrili. Rekao sam mu da je obavještajna zajednica zaključila da je zaista bilo korišteno kemijsko oružje u napadu, te da je pokrenuto od strane sirijskog režima.

Predsjednik je zastao na trenutak i rekao: Pompeo, jeste li sigurni? Priznajem da mi je to pitanje malo oduzelo dah. Ali znao sam kako čvrste dokaze imam, i bio sam u mogućnosti ga pogledati u oči reći: Gospodine predsjedniče, imamo veliko povjerenje u naše procjene.

Predsjednik se nije osvrnuo. Na temelju prosudbe obavještajne zajednice, on je napravio jedan od najvažnijih posljedičnih odluka u svojoj mladoj upravi, pokrećući napad na sam aerodrom gdje je kemijski napad proveden.

Uvjeravam vas da kada je u pitanju povjerenje vrhovnog zapovjednika, CIA i obavještajne zajednice imaju veliki udio u tome svemu.

Drugim riječima, Pompeo je izravno u suprotnosti izvorima Seymour M. Hersha koji je objavio da Sirija nije bila kriva za kemijske napade, rekavši da nije Trump bio taj koji je vodio akciju bombardiranja već obavještajna zajednica.

Naravno, Trump je kao predsjednik u konačnici odgovoran za stvaranje pogrešne odluke, ali moramo primijetiti da je, prema samom Pompeu, Trump zahtijevao odgovore o tome tko je počinio napad. Bila je to obavještajna zajednica koja je dala odgovor predsjedniku uvjeravajući ga da je Assad bio odgovoran.

Očito, s obzirom sve dokaze koji okružuje zračnu luku u Khan Sheikhounu, ideja da je Assad počinio napad kemijskim oružjem je smiješna.

To se jednostavno nije dogodilo. Sjedinjene Države nemaju dokaze da je incident bio ono što oni tvrde i svi dokazi u koje su napravili Rusi i nezavisni istraživači ukazuje na suprotno, čak i prema činjenici da je cijeli incident možda bio isplaniran da se podmetne sirijskoj vladi kako bi se osiguralo opravdanje za napad na Siriju od strane SAD-a.
 
Je li još itko iznenađen u svemu ovome? (YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,