Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Buzz Aldrin koji je bio na Mjesecu: Čovjek će stupiti na Mars do 2040.

Buzz Aldrin koji je bio na Mjesecu: Čovjek će stupiti na Mars do 2040.

buzz-mjesecZaklada američkog astronauta Buzza Aldrina koji je prije 48 godina sletio na Mjesec i nakon toga nikada više, priredila je, s njim na čelu, gala večeru u Svemirskom centru “Kennedy” na Floridi i prikupila 190.000 dolara za promociju letova u svemir

Na prvoj od tri večere koje će biti priređene povodom pola stoljeća od slijetanja na Mjesec, bila su još trojica od ukupno 12 astronauta koji su hodali Mjesecom, također tijekom misija “Apollo” Walter Cunningham, Michael Collins i Harrison Schmitt.

Aldrin koji je, zajedno s Neilom Armstrongom, sletio na Mjesec 20. srpnja 1969. godine, vjeruje da će astronauti na Mars do 2040. godine, a to smatra i NASA.

On je međutim na večeri upozorio da sadašnji programi istraživanja svemira “gutaju i svaku mrvu iz proračuna, što se mora smanjiti da bismo ikada otišli bilo kud”.

Osnivač tvrtke “Amazon” i kompanije za letove u svemir “Blue Origin”, Jeff Bezos, prvi dobitnik novouvedene nagrade Aldrinove zaklade, rekao je da je “milijardu ljudi u Sunčevom sustavu, a ono što nas sprečava da učinimo sljedeći korak, je što je to vraški skupo”, i najavio da će za letove u svemir pokloniti sve prihode od lutrije “Amazona”.

Aldrin, rođen 1930. godine, drugi je čovjek koji je hodao Mjesecom poslije Armstronga. Nakon umirovljenja osnovao je tvrtku za projektiranje raketa, a piše i naučnofantastična dijela.

Pogledajte kako reagiraju mjesečevi astronauti na zamolbu da polože zakletvu u Bibliju da su bili na mjesecu:
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , ,