Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIKANCI LAGALI CIJELOM SVIJETU? Moskva u Vijeću sigurnosti UN-a osporila američku tvrdnju da je S. Koreja lansirala interkontinentalnu raketu

AMERIKANCI LAGALI CIJELOM SVIJETU? Moskva u Vijeću sigurnosti UN-a osporila američku tvrdnju da je S. Koreja lansirala interkontinentalnu raketu

kim-jung-projektiliAmerikanci više ne mogu manipulirati Vijećem sigurnosti UN i drugim međunarodnim institucijama

Ostali su bez mogućnosti da dođu na East river, pokažu neku bočicu-epruvetica, objave da (neki) Sadam Hussein raspolaže kemijskim oružjem, pa da na njegovu zemlju sruče svu vojnu moć Zapada.

Rusija je u Vijeću sigurnosti UN upravo blokirala američki prijedlog rezolucije sa “snažnom osudom” raketne probe Sjeverne Koreje.

Moskva je to učinila iako se i sama protivi raketnim probama Pyongyanga.

U pisanoj izjavi ruskog predstavnika u VS UN se objašnjava zbog čega je Moskva podigla “rampu”:

“Na temelju saznanja našeg Ministra obrane, mi ne možemo potvrditi da je lansirana raketa bila interkontinentalna i balistička. Zato se ne možemo saglasiti s takvom njenom klasifikacijom u ime cijelog Vijeća sigurnosti UN”.

Predstavnik Ruske federacije Vladimir Safronkov naglasio je da posljednje sjevernokorejsko lansiranje iziskuje temeljitu istragu i razjašnjenja. Jer, moguće je da se radilo samo o raketi srednjeg dometa.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,