Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Sirija: SAD ─çe predstaviti novu teroristi─Źku organizaciju kada ISIS propadne

Sirija: SAD ─çe predstaviti novu teroristi─Źku organizaciju kada ISIS propadne

teroristi-zastavaSirijska vlada tvrdi da ─çe Sjedinjene Dr┼żave uskoro predstaviti novu organizaciju terorizma na svijetu, u lice uni┼ítenja ISIS-a od strane Rusije i Sirije

Vi┼íi Sirijski zakonodavac Ammar al-Assad tvrdi da SAD priprema osnovati u potpunosti novu teroristi─Źku skupinu koja ─çe se pojaviti na Bliskom Istoku u vrlo bliskoj budu─çnosti – u mnogome na isti na─Źin na koji je Washington stvorio ISIS i al-Kaidu.

Imaju─çi u vidu da je SAD stvorio ISIL nakon uni┼ítenja al-Kaide, rekao je da su pripreme u tijeku da Washington stvori novu teroristi─Źku organizaciju nakon post-ISIS ere u Siriji i Iraku koja ─çe biti progla┼íena u bliskoj budu─çnosti.

U odgovaraju─çim napomenama pro┼ílog mjeseca, politi─Źki i medijski savjetnik sirijskog predsjednika Bashar al-Assada optu┼żio je SAD i njegove saveznike da financiru i naoru┼żavaju teroristi─Źke skupine ISIS u poku┼íaju da unesu kaos u regiju i iscrpiti njihove resurse.

Bouthaina Shaaban je to izjavio u izjavi za novinare nakon sastanka sa posebnim izaslanikom Kine za Siriju Xie Xiaoyanom, prate─çu delegaciju u Damasku.

Dok SAD i njegovi saveznici sponzoriraju ISIS, savez uz potporu Rusije i Kine stoji protiv teroristi─Źke ekspanzije u arapskim zemljama, rekao je Shaaban, pi┼íe Farsnews.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,