Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Sirija: SAD će predstaviti novu terorističku organizaciju kada ISIS propadne

Sirija: SAD će predstaviti novu terorističku organizaciju kada ISIS propadne

teroristi-zastavaSirijska vlada tvrdi da će Sjedinjene Države uskoro predstaviti novu organizaciju terorizma na svijetu, u lice uništenja ISIS-a od strane Rusije i Sirije

Viši Sirijski zakonodavac Ammar al-Assad tvrdi da SAD priprema osnovati u potpunosti novu terorističku skupinu koja će se pojaviti na Bliskom Istoku u vrlo bliskoj budućnosti – u mnogome na isti način na koji je Washington stvorio ISIS i al-Kaidu.

Imajući u vidu da je SAD stvorio ISIL nakon uništenja al-Kaide, rekao je da su pripreme u tijeku da Washington stvori novu terorističku organizaciju nakon post-ISIS ere u Siriji i Iraku koja će biti proglašena u bliskoj budućnosti.

U odgovarajućim napomenama prošlog mjeseca, politički i medijski savjetnik sirijskog predsjednika Bashar al-Assada optužio je SAD i njegove saveznike da financiru i naoružavaju terorističke skupine ISIS u pokušaju da unesu kaos u regiju i iscrpiti njihove resurse.

Bouthaina Shaaban je to izjavio u izjavi za novinare nakon sastanka sa posebnim izaslanikom Kine za Siriju Xie Xiaoyanom, prateću delegaciju u Damasku.

Dok SAD i njegovi saveznici sponzoriraju ISIS, savez uz potporu Rusije i Kine stoji protiv terorističke ekspanzije u arapskim zemljama, rekao je Shaaban, piše Farsnews.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,