Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TRUMP PREBIO CNN U EPSKOJ MEME MANIRI (VIDEO)

TRUMP PREBIO CNN U EPSKOJ MEME MANIRI (VIDEO)

trump-fnnPredsjednik Donald Trump je na „lažne vijesti CNN-a” u nedjelju objavio na Twitteru video u kojem se bori sa poraženom mrežom

Istovremeno je objavio da se CNN više neće zvati proizvođaačem lažnih već prevarantskih vijesti.

Donald Trump je na svom blogu na društvenoj mreži Twitter objavio video-montažu na kojoj on – predsjednik Sjedinjenih Država – obara i “prebija” čovjeka koji umjesto glave ima veliki logotip televizije CNN.

Svojoj montaži nije priložio nikakav komentar.

Kadrove prati samo hashtag “prevarantske novosti CNN” (#FraudNewsCNN #FNN).

Sve se događa u formi kečerskog duela, ali sa završnicom pored ringa.

Na kraju videa se pojavljuje logotip FNC umjesto CNN.
 


 

Kao osnova montaže je uzet video sa turnira WrestleMania 23, snimljen 2007. goine. Muškarac čija glava je zamijenjena logotipom CNN je organizator turnira Vince McMahon koji je ranije imao “okršaj” sa Trumpom. CNN je već odreagirao na pojavu Trumpovog videa. Citirao je ispod Trampovog twita s videom riječi zamjenice glasnogovornika Bijele kuće Sare Sanders, koja je 29. lipnja izjavila da Trump ni u kojoj formi na doprinosi nasilju u zemlji i ne potiče na nasilje. CNN je također izrazio žaljenje što predsjednik SAD potiče na nasilje prema novinarima.
 

 

Obećao je da – unatoč Trumpovom videu – nastaviti “svoj posao”. I pozvao šefa države da i on radi svoj. Uz ovu opasku:

“Umjesto da se sprema za put u inozemstvo i za prvi susret s Vladimirom Putinom, umjesto da gradi odnose sa Sjevernom Korejom i radi na zakonu o zdravstvenom osiguranju, on demonstrira infantilno ponašanje koje je nedostojno administracije predsjednika SAD”.

Prethodno je Trump objavio twit u kojem je otkrio da razmišlja da CNN više ne naziva proizvođačem lažnih već “prevarantskih novosti”.
 

 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,