Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata tražio od SAD-a da bombardiraju televizijsku kuću Al Jazeera

Princ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata tražio od SAD-a da bombardiraju televizijsku kuću Al Jazeera

princ-alzazeeraS Haasom je Bin Zayed podijelio i obavještajne podatke o stanju u Iraku, ali i predložio kako bi Washington trebao izvršiti pritisak na američke novinare

Prema dokumentima koji su nedavno objavljeni na Wikileaksu, netrpeljivost ostatka arapskog svijeta prema Kataru i njihovoj medijskoj kući Al Jazeeri traje već godinama.

Objavljen je, naime, transkript razgovora između Mohammeda bin Zayeda Al-Nahyana, krunskog princa Ujedinjenih Arapskih Emirata, i američkog diplomata Richarda Haasa u kojemu princ od Amerikanaca traži da američki zrakoplovi bombardiraju sjedište Al Jazeere u Dohi.

Ovaj, u najmanju ruku neobičan zahtjev iznesen je dva mjeseca prije pokretanja posljednjih velikih operacija američke vojske u Afganistanu.

Ujedno, princ UAE objašnjavao je američkom diplomatu na koji način obuzdati bijes Arapa koji su oni osjećali prema zbivanjima u Afganistanu.

S Haasom je Bin Zayed podijelio i obavještajne podatke o stanju u Iraku, ali i predložio kako bi Washington trebao izvršiti pritisak na američke novinare.

Oni ne bi trebali pisati o stradanjima civila na ovim područjima.

To nije bitno. Ujedno predlažem da im se onemogući da prate vojne postrojbe na terenu.

Ne moraju oni sve vidjeti ni znati – ustvrdio je krunski princ zemlje koja je danas, uz Saudijsku Arabiju, predvodnica u sankcijama koje su arapske zemlje uvele Kataru zbog pomaganja terorizmu.
 

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,