Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Energetska mafija je na koljenima: Australija će prva dobivati struju iz generatora nulte emisije

Energetska mafija je na koljenima: Australija će prva dobivati struju iz generatora nulte emisije

ocean-elektranaSvijet je u očajnoj potrebi za alternativnom energijom, a Australija jaše na valu, doslovno, u nove energetske paradigme

Korištenjem energetskog projekta CETO 5 u gradu Perthu, generatori energije razvijeni od strane tvrtke Carnegie Wave Energy Limited, pretvaraju kretanje oceana u obnovljiv izvor, održive energije – koji se čak može koristiti kako bi se dobila pitka voda kroz proces desalinizacije.

Za sada se, genarator struje CETO 5 koristi se za pružanje energije obližnjoj pomorskoj bazi, ali buduće instalacije podmorskih generaotra struje su u fazi planiranja. 3 CETO jedinice kanaliziraju energiju iz oceana prema električnom mreži dajući 14000 kumulativnih sati energije.

Ispod članka se nalazi video koji objašnjava kako CETO 5 zapravo funkcionira. Plutača snage 240kW zavezana je za vodene pumpe koje lagalno pretvaraju kretanje oceanskih valova i struja u hidroelektricitet koji se potom koristi za pogon postrojenja za desalinizaciju (obrnute osmoze) morske vode.

Carnegie Wave Energy tvrdi da tehnologija ne šteti životu u oceanu, ne uzrokuje zagađenje, a mogu biti postavljena na različitim dubinama oceana, kako na nju ne bi mogla utjecati oluja.

Ian Macfarlane, ministar energetike Australije kaže:

„Generatori pogonjeni valovima bi mogli biti održivi obnovljivi izvori energije, jer su ti izvori predvidljivi i mogu pokretati generatore cijeli dan. To je jedan od velikih uspjeha u inovacijama obnovljivih izvora energije.”

Australija je jedna od mnogih mjesta na planetu koja je iskoristila energiju valova da bi učinkovito osigurala električnu energiju svojim građanima, ali postoji mnogo više mjesta diljem planeta koja bi mogla imati koristi od slične tehnologije.

Tehnologija besplatne energije je potisnuta od strane JPMorgana i obitelji Bush i Rockrefeller, te je usmjerena kroz njihove energetske kartele.

Uskoro neće biti potrebe za fosilnim gorivima, nakon tehnologije poput ove, i one koje je stvorio genijalni um poput Nikole Tesle, a koje su dostupne običnom čovjeku.
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,