Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » “Google space” otkrio izvanzemaljsku bazu na Marsu (VIDEO)

“Google space” otkrio izvanzemaljsku bazu na Marsu (VIDEO)

google-mars“Google Mars” je prilično zanimljiv koncept, on pokazuje interaktivnu kartu Marsa, ali i puno toga ostavlja mašti na volju

Moguće je da se svaki astronom iz fotelje nada da će ga iskoristiti kako bi pronašao život na Marsu. A izgleda da ga je jedan od njih možda i našao, ili barem to tvrdi David Martins, navodi portal NPR.

Snimak, na kojem je prikazano mjesto koje Martins zove “Biostanica alfa”, vrlo je podijelio mišljenja korisnika interneta. Dok se navodni objekt pojavljuje na “Google Marsu”, znanstvenici osporavaju ideju da to pokazuje da postoji život na Marsu.

Na snimkama koje je napravio satelit na Marsu, jasno se vide neke staklene strukture.

Prema riječima stručnjaka, baza sadrži solarne ćelije, a osim toga, pored se nalazi moćan radar.

Korisnici interneta imaju podijeljena mišljenja kako se Crvenoj planeti pojavila ova baza. Neki smatraju da su objekte napravili vanzemaljci, dok su drugi uvjereni da je to američka tajna baza, prenosi “Halturner show”.

Planetarni geolog Alfred McEwen sa Sveučilišta u Arizoni kaže da je na “svemirskim fotografijama koje su napravljene izvan naše magnetosfere, poput onih koje su napravili orbitirajući teleskopi, prilično uobičajeno da se vide ovi svemirske zrake.

“On kaže da je u pitanju greška izazvana odrazom sunca, ali čak ni on ne zna koja kamera ih je snimila i ne zna gdje se nalaze sirovi podaci”, kaže Martins.

Originalna video-snimku, koje je imala više od 1,2 milijuna pregleda, povučena je s YouTubea, ali je kasnije ponovno objavljena.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,