Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Amerikanci u ‘obojenoj revoluciji’ protiv Venezuele koriste i ┼íest psiholo┼íkih operacija

Amerikanci u ‘obojenoj revoluciji’ protiv Venezuele koriste i ┼íest psiholo┼íkih operacija

venezuela-revolucijaOporbena desnica od travnja realizira plan dr┼żavnog udara u kojem va┼żnu ulogu imaju ┼íok-grupe

Eksperti iz podru─Źja psihologije i odvjetnici koji su sudjelovali u radu Prvog me─Ĺunarodnog foruma o nasilju i psiholo┼íkim operacijama u Venezueli, odr┼żanom u Caracasu, slo┼żili su se da se u toj latinoameri─Źkoj zemlji izvode psiholo┼íke operacije prora─Źunate da utiru put stranoj intervenciji koja bi svrgla s vlasti ┼íefa dr┼żave Nicolasa Madura.

Svoje stavove na forumu su iznijeli stru─Źnjaci iz Gvatemale, Argentine, Hondurasa, Brazila, El Salvadora, Meksika, Kube, Bolivije, Ekvadora, Argentine, ─îilea i Francuske.

Argentinski psiholog Mario Colusa istaknuo je da je u Venezueli ┼íematskim putem sustavnog i progresivnog napada ve─ç aktiviran plan “gu┼íenja” gospodarstva te zemlje, kojim su stvoreni uvjeti za psiholo┼íki rat.

Ukazao je i na poticanje mr┼żnje koje se primjenjuje kao politi─Źki instrument ─Źija je svrha obezvre─Ĺivanje protivnika. Precizirao je da govori o manipulacijama, proizvodima psiholo┼íkih laboratorija, koje slu┼że da se opravda stanje kaosa, ┼íto je “u funkciji interesa hegemonisti─Źkih sila” (SAD).

Na isti na─Źin se putem dru┼ítvenih mre┼ża izvode sistematski napadi na Vladu i njene ─Źlanove, istaknuo je Colusa.


Venecuelanski psiholog Fernando Giuliani ukazao je da se te, unaprijed planirane akcije izvode radi izazivanja nesigurnosti, nepovjerenja, bijesa i straha kod stanovništva.

Giuliani je naveo da je Venezuela meta nasilja koje se poti─Źe s namjerom da se matrice nacionalnog i me─Ĺunarodnog mi┼íljenja usmjere protiv vlasti i samim tim dovedu do ru┼íenja demokratskog poretka.

Desnica tra┼żi na─Źin da kreira predrasude i stereotipove kojima bi se umanjio misaoni kapacitet naroda i to – na na─Źin koji bi doveo do toga da samo stanovni┼ítvo stvori uvjete za ru┼íenje vlasti, dodao je Giuliani.

On izgovorio i opomenu da desni─Źarski sektori inzistiraju na strategiji otpora i da name─çu me─Ĺunarodno mi┼íljenje da u Venezueli postoji diktatura, s vladom koja potiskuje i kr┼íi ljudska prava, a sve s ciljem da se stvore uvjeti za stranu intervenciju.

Završni izvještaj sa izlaganjima i prijedlozima iznijetim na ovom skupu bićt e uskoro objavljen.

Ekstremna desnica od po─Źetka travnja realizira plan dr┼żavnog udara u kojem va┼żnu ulogu igraju organizirane “┼íok-grupe” koje su utrenirane i financirane za izvo─Ĺenje nasilni─Źkih i teroristi─Źkih akcija.

Te grupe su ve─ç odgovorne za smrt 83 ljudi i vi┼íe od 1.200 ranjenih, kao i za veliku materijalnu ┼ítetu nanesenu dr┼żavi i privatnim interesima.
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,