Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Amerikanci u ‘obojenoj revoluciji’ protiv Venezuele koriste i šest psiholoških operacija

Amerikanci u ‘obojenoj revoluciji’ protiv Venezuele koriste i šest psiholoških operacija

venezuela-revolucijaOporbena desnica od travnja realizira plan državnog udara u kojem važnu ulogu imaju šok-grupe

Eksperti iz područja psihologije i odvjetnici koji su sudjelovali u radu Prvog međunarodnog foruma o nasilju i psihološkim operacijama u Venezueli, održanom u Caracasu, složili su se da se u toj latinoameričkoj zemlji izvode psihološke operacije proračunate da utiru put stranoj intervenciji koja bi svrgla s vlasti šefa države Nicolasa Madura.

Svoje stavove na forumu su iznijeli stručnjaci iz Gvatemale, Argentine, Hondurasa, Brazila, El Salvadora, Meksika, Kube, Bolivije, Ekvadora, Argentine, Čilea i Francuske.

Argentinski psiholog Mario Colusa istaknuo je da je u Venezueli šematskim putem sustavnog i progresivnog napada već aktiviran plan “gušenja” gospodarstva te zemlje, kojim su stvoreni uvjeti za psihološki rat.

Ukazao je i na poticanje mržnje koje se primjenjuje kao politički instrument čija je svrha obezvređivanje protivnika. Precizirao je da govori o manipulacijama, proizvodima psiholoških laboratorija, koje služe da se opravda stanje kaosa, što je “u funkciji interesa hegemonističkih sila” (SAD).

Na isti način se putem društvenih mreža izvode sistematski napadi na Vladu i njene članove, istaknuo je Colusa.

Venecuelanski psiholog Fernando Giuliani ukazao je da se te, unaprijed planirane akcije izvode radi izazivanja nesigurnosti, nepovjerenja, bijesa i straha kod stanovništva.

Giuliani je naveo da je Venezuela meta nasilja koje se potiče s namjerom da se matrice nacionalnog i međunarodnog mišljenja usmjere protiv vlasti i samim tim dovedu do rušenja demokratskog poretka.

Desnica traži način da kreira predrasude i stereotipove kojima bi se umanjio misaoni kapacitet naroda i to – na način koji bi doveo do toga da samo stanovništvo stvori uvjete za rušenje vlasti, dodao je Giuliani.

On izgovorio i opomenu da desničarski sektori inzistiraju na strategiji otpora i da nameću međunarodno mišljenje da u Venezueli postoji diktatura, s vladom koja potiskuje i krši ljudska prava, a sve s ciljem da se stvore uvjeti za stranu intervenciju.

Završni izvještaj sa izlaganjima i prijedlozima iznijetim na ovom skupu bićt e uskoro objavljen.

Ekstremna desnica od početka travnja realizira plan državnog udara u kojem važnu ulogu igraju organizirane “šok-grupe” koje su utrenirane i financirane za izvođenje nasilničkih i terorističkih akcija.

Te grupe su već odgovorne za smrt 83 ljudi i više od 1.200 ranjenih, kao i za veliku materijalnu štetu nanesenu državi i privatnim interesima.
 
(fakti.org)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,