Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NAJNOVIJA VIJEST: Izrael upravo napao Siriju (VIDEO)

NAJNOVIJA VIJEST: Izrael upravo napao Siriju (VIDEO)

izrael-lovacNekoliko osoba je u subotu ubijeno u napadu izraelskih zrakoplova na Siriju, koji se dogodio nakon što je deset projektila iz te ratom razorene zemlje pogodilo Golansku visoravan, javile su sirijska novinska agencija SANA i glasnogovornik izraelske vojske

Prema sirijskim izvorima, dva sirijska vojnika ubijena su u napadu Izraela. Prijavljene su i žestoke borbe između snaga sirijske vlade i pobunjenika na sjeverozapadu Sirije.

Meta izraelskih zrakoplovnih snaga su bila i dva tenka sirijske vlade u sjevernom dijelu Golanske visoravni, naglasio je glasnogovornik vojske dodajući da nije bilo žrtava od posljedica ispaljivanja projektila.

Kako je dodao, zbog “neprihvatljivog kršenja izraelskog suvereniteta”, Izrael je protestirao kod promatračkih snaga UN koje su zadužene za nadgledanje sporazuma o prekidu vatre iz 1974. godine, koji su potpisale dvije zemlje.

SANA je potvrdila da se dogodio napad navodeći da se ne zna koliko je ljudi u njemu stradalo i da je nanijeta materijalna šteta, prenosi AFP.

Izrael je više puta iz zraka napao Siriju od izbijanja građanskog rata u toj zemlji 2011. godine, većinom ciljajući konvoje s oružjem ili skladišta šiitske libanonske proiranske pravojne organizacije Hezbolah, koja podržava sirijsku vladu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,