Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SREDNJOEUROPSKE DRŽAVE FORMIRAJU NOVU ANTI-MIGRANATSKU KOALICIJU KAKO BI SE OBRANILI OD ILEGALNIH IMIGRANATA

SREDNJOEUROPSKE DRŽAVE FORMIRAJU NOVU ANTI-MIGRANATSKU KOALICIJU KAKO BI SE OBRANILI OD ILEGALNIH IMIGRANATA

eu-imigrantiCivilno-vojni savez u nastajanju će biti u inat globalistima EU

Šest zemalja formiraju novu koaliciju u nastojanju da ojačaju sigurnost u regiji protiv poplave „masovne ilegalne imigracije” sa Bliskog istoka i Afrike.

Ministri obrane i službenici iz Mađarske, Slovačke, Češke, Slovenije, Austrije i Hrvatske susreli su se u Pragu ovog tjedna kako bi razgovarali o pojedinostima srednjoeuropske obrambene suradnje (CEDC) koja će djelovati kao „okviru civilno-vojne suradnje” između naroda koji se žele obraniti od trenutne krize na izrazito drugačiji način nego što to promivira Bruxelles i druge zemalje članice EU, poput Njemačke, Švedske i Italije.

Mađarsko Ministarstvo obrane je objavilo sudionicima sastanka i razvojnom timu da će se održati sastanak pod nazivom „Srednja Europa stoji ujedinjena protiv masovne ilegalne migracije.”

„Na sastanku su sudionici iznijeli kratku izjavu koja pozdravlja zajednički plan aktivnosti i poziva ministre unutarnjih poslova uključenih zemalja da ga dovrše u najkraćem mogućem roku”, navodi se.

„Deklaracija prima na znanje jedinstvenu procjenu situacije, što olakšava brzu i zajedničku mobilizaciju civila, policije i vojnih sposobnosti, a navodi se da je najvažniji zadatak zaštita vanjskih granica EU-a i eliminacija uzroka korijena migracija u zemljama iz kojih migranti dolaze„.

„To naglašava da su zemlje članice CEDC-a spremne dodatno poboljšati suradnju i, ako je potrebno, pružiti uzajamnu pomoć u interesu upravljanje migracijskom krizom. U deklaraciji se također naglašava važnost očuvanja stabilnosti na zapadnom Balkanu„.

„Konačno, sudionici sastanka su razgovarali su o širem kontekstu sigurnosne situacije u Europi i naredne korake u jačanju europske Zajedničke sigurnosne i obrambene politike”, zaključuje se u priopćenju.

Europska komisija je pokrenula pravni postupak protiv Mađarske, Češke, a također i Poljske zbog odbijanja svojih „kvota” za „izbjeglice” po dogovoru iz 2015., a kojima se sada čvrsto protive sve veći broj europskih zemalja.

Mađarska i Poljska su prihvatili nula “mandatornih” imigranata, dok je Češka prihvatila 12.

„Naša Unija se temelji na solidarnosti i dijeljenja odgovornosti”, rekao je europski povjerenik Dimitris Avramopoulos u priopćenju prošlog tjedna.

„Ove temeljne vrijednosti odnose se na sve naše politike i migracija nije iznimka. Ne možemo i nećemo ostaviti one države članice sa otvorenim granicama.”

„A kada je u pitanju preseljenje, neka mi bude kristalno jasno: provedba odluke Vijeća o preseljenju je zakonska obveza, a ne izbor.”

Nedavna prozivanja od strane Pew Researcha pokazuju da velika većina Europljana želi da njihove vlastite vlade određuju imigracijsku politiku – ne Bruxelles.

Bivši češki predsjednik Vaclav Klaus izjavio je prošlog tjedna da je vrijeme za Češku da izađe iz EU.

„Došlo je vrijeme da pripremimo našu zemlju da se povuče iz Europske unije”, rekao je on novinarima.

„Odbacujemo plan EU-a da koriste strance da bi micali Čehe, i mi odbijajamo dopustiti da se naša zemlja pretvori u multikulturalno društvo sa neprilagođenim zajednicama, što je ono što vidimo danas u Francuskoj i Velikoj Britaniji.”

„A da ne spominjemo sada gotovo svakodnevne terorističke napade koje su vezani za masovne migracije”.

Mađarska, na čelu s premijerom Viktor Orbanom, preuzela je najglasniji tvrdolinijaški stav protiv invazije imigranata, i nije pokazivao znakove odustajanja pod pritiskom mastodonta EU-Sorosa koja radi na destabiliziranju zemlju iznutra, kao kao i izvana.

„Danas živimo u vremenu kada je međunarodna politika bojno polje”, izjavio je Orban u nedavnom intervjuu.

„Neovisnost i sloboda europskih naroda su pod znakom pitanja, a na sredini bojnog polja je migracija”.

„Najveća rasprava u Europi danas je oko migracije, to je ono na čemu naša budućnost stoji ili pada i na čemu se temelji sudbina Europe.”

Orban je također obećao da će braniti kršćansku civilizaciju od toga da bude iskorjenjena od strane islamista i drugih nekompatibilnih kultura.

„Ne želimo paralelna društva, ne želimo razmjene stanovništva, mi ne želimo zamijeniti kršćansku civilizaciju s drugom vrstom”, rekao je on. „Zato gradimo ograde, braneći sebe, ne dopuštajući migrantima da nas poplave”.

Mađarska je nastavila jačati svoju graničnu sigurnost, uključujući i brzu izgradnju višeslojnih elektrificiranih barijera – sa znakovima upozorenja na arapskom – od kojih susjedne zemlje također imaju koristi. (izvor)
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,