Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Bivši njemački agent otkriva što sprječava Zapad da zarati s Rusijom

Bivši njemački agent otkriva što sprječava Zapad da zarati s Rusijom

nato-grossmanZapad bi odavno započeo rat protiv Rusije, da ona nije nuklearna država, izjavio je bivši rukovoditelj obavještajne službe DNR Werner Grossman

“U naše vrijeme opasnost od rata postoji čak i u Europi i ona je usmjerena prije svega protiv Rusije … Da nema nuklearnog oružja, rat bi već počeo”, izjavio je Grossman.

On je dodao da se na Zapadu posljednjih godina uočava “vrlo jaka antiruska tendencija”.

Bivši šef obavještajne službe smatra da je obrambena politika Moskve u novonastaloj situaciji ispravna. Prema njegovim riječima, Rusija se drži načela: “Ako želiš mir – spremaj se za rat”.

“Kada bi sada počeo oružani sukob, on bi povukao za sobom uništenje čovječanstva, jer mnoge zemlje mogu upotrijebiti nuklearno oružje i to bez ograničenja i kontrole”, rekao je stručnjak.

Prema njegovim riječima, ciljevi i interesi vladajućih krugova na Zapadu nisu se promijenili od vremena Hladnog rata, zbog toga je ponovno aktualna politiki sukob s Moskvom.

“Njihovi interesi su i dalje usmjereni na istok. Da Rusija nije naslijedila naoružanje od SSSR-a, uključujući nuklearno, rat bi, najvjerojatnije, već počeo”, uvjeren je Grossman.

On je, također, podržao pripajanje Krima Rusiji ističući da nije riječ o aneksiji.

“Krim je uvijek bio ruski. Vratili su ga na legalnoj osnovi”, naglasio je bivši rukovoditelj obavještajne službe.

On je izrazio mišljenje da reakcija njemačkih političara na ovaj događaj svjedoči o tome da su namjere Berlina prema Moskvi ostale iste kao i u vrijeme Sovjetskog Saveza.

Grossman je, također, podsjetio da Njemačka ostaje lider kako u Europskoj uniji, tako i u europskom krilu NATO-a.

“Razmeštanje vojnika Saveza u baltičkim zemljama, kod ruskih granica, jasno ukazuje na to o kakvim je namjerama zaista riječ”, zaključio je stručnjak.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,