Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » NIŠTA NIJE U NOVCU: Milijunaš ostavio bogatstvo i živi sa psom na pustom otoku, fali mu samo jedno…

NIŠTA NIJE U NOVCU: Milijunaš ostavio bogatstvo i živi sa psom na pustom otoku, fali mu samo jedno…

david-robinsonDavid Glasheen (73) sa svojim psom Poli sretno živi na otoku Restoration na sjeveroistoku Australije

Bivši milijunaš Glasheen (73), koji je proveo 20 godina na pustom otoku, tvrdi da mu je drago što ne mora brinuti da će ga napasti teroristi, piše “Sun”.

Glasheen se na idilični otok Restoration nedaleko od sjeveroistoka Australije preselio u lipnju 1997. nakon što je svoje bogatstvo izgubio zbog kraha burze 1987. godine.

Bivši vlasnik tvrtke za kopanje zlata i mnogih nekretnina, koji je na vrhuncu svoje financijske moći bio “težak” 22 milijuna funti, sada živi u kolibi na plaži sa svojom vjernom kujom Poli.

Unatoč tome što mu je pristup struji i svježoj vodi ograničen i što često mora boriti sa smrtonosnim životinjama, glasina tvrdi da se na otoku osjeća sigurno.

“Ovdje ima zmija, pauka i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim drugim dijelovima svijeta, gdje ima terorističkih napada”, rekao je bivši milijunaš.

“Ovdje mi se dopada jer sam siguran. Neovisno od toga koliko godina imate i koliko ste snažni, još uvijek želite ići na spavanje znajući da vas nitko neće napasti”.

Samoodrživi Glasheen je dodao da nigdje ne bi radije bio nego u svom “raju na zemlji”.

“Želim umrijeti ovdje – gdje bih drugdje? Ovo je moj raj na zemlji. Kada sam došao ovdje, bilo mi je loše od novca – novac je taj od kojeg je ljudima muka. I brak mi se tada raspao”, rekao je Glasheen. “Međutim, kada ste sami, onda vam nedostaju pametni razgovori i fizički kontakt s drugim ljudima. Volio bih da pronađem partnericu koja bi htjela ovdje živjeti sa mnom, ili nekoliko žena koje bi me nekoliko puta tijekom godine posjetile”, dodaje on.

Glasheen je u posao s kopanjem zlata ušao odmah nakon što je završio fakultet, ali njegova tvrtka, koju je osnovao na Papua Novoj Gvineji, nakon pada burze 1987. godine izgubila je oko 5,5 milijuna funti za 12 mjeseci.

Ubrzo nakon toga žena ga je napustila, a kada mu je nova djevojka rekla da želi pobjeći na pusti otok, Glasheen je počeo tražiti takvo mjesto.

Bivši milijunaš je prvi put otok Restoration posjetio 1993. godine, da bi ga 1997. godine iznajmio na 50 godina od australske savezne države Queensland. Djevojka koja mu je predložila bijeg na pusti otok brzo je shvatila da takav život nije za nju, ali Glasheen je ustrajao.

Glasheena su tijekom godina posjećivali turisti, svjetski putnici i slavne osobe poput Russella Crowea. Sada ga posjeti otprilike 12 ljudi tijekom godine.

“Nedostaju mi​kazalište i živa glazba, a i društvena događanja poput večera”, iskren je on.

Glasheen pomoću interneta prati što se događa u svijetu, posjećuje društvene mreže i na YouTubeu gleda video-klipove iz televizijske emisije “Britanija ima talenat”.

Struju, koje, kako kaže, nema stalno, dobiva iz solarnih panela i generatora. Jednom godišnje putuje u Australiju kako bi kupio osnovne životne potrepštine dok na otoku uzgaja vlastito povrće i lovi životinje kako bi preživio.

Bivši biznismen je prvotno planirao na otoku izgraditi hotel, ali sada kaže da će napraviti malo odmaralište.

Glasheen je unatoč životu u samoći uglavnom zdrav, osim što je jednom morao biti helikopterom prebačen u bolnicu kada ga je ugrizao otrovni pauk.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,