Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Osnivač Weather Channela rekao na CNN-u da su ‘klimatske promjene prijevara’ … 31.000 znanstvenika se složilo

Osnivač Weather Channela rekao na CNN-u da su ‘klimatske promjene prijevara’ … 31.000 znanstvenika se složilo

globalno-zatopljenjeOpsežna izvješća od strane mainstream medija o lažnim klimatskim promjenama dovela su da mnogi prihvaćaju katastrofalno umjetno izazvano globalno zatopljenje kao znanstvenu činjenicu

No, dok se ova teorija sve više uči u školama i drugim institucijama, važno je imati na umu da postoje tisuće uglednih znanstvenika koji se apsolutno ne slažu da je globalno zatopljenje zaključena teorija znanosti.

Jedan od njih je John Coleman, osnivač The Weather Channela.

U nedavnom intervjuu za CNN, Coleman je naglasio da ne postoji znanstveni konsenzus kada je u pitanju globalno zatopljenje. Konstatirajući da temelj znanosti nije u glasovanju, već bi se trebao temeljiti na hladnim i tvrdim činjenicama, čvrsto navodeći da se klimatske promjene jednostavno ne događaju.

„Ne postoji značajno globalno zagrijavanje koje je uzrokovao čovjek, niti je bilo u prošlosti, i nema razloga očekivati to i u budućnosti”, naglasio je on. „To je cijeli niz gluposti.”

Na pitanje CNN-ovog novinara kako objašnjava činjenicu da je 97 posto znanstvenika zajedno da vladom, NASA-om i drugim institucijama prihvatilo globalno zatopljenje kao stvarnu znanost, Coleman je rekao i tvrdio da je sve u novcu.

Očito, vlada svake godine financira sa 2,5 milijarde dolara raspoloživih sredstava klimatsku znanost, i podupire samo ona istraživanja koja podupiru hipotezu globalnog zatopljenja. Klimatski znanstvenici koji zapravo žele raditi, dakle, nemaju pravo na izbor: Ako žele dobiti novac, oni moraju podržati poziciju i stav globalnuog zatopljenja.

„To je stvarno jednostavno, ali to ne znači da ste u pravu; to ne gradi istinu„ rekao je Coleman. „Istina se u ovom slučaju samo kupuje i plaća.”

Coleman je također spomenuo da je “Projekt peticije globalnog zagrijavanja” pokrenut 1998. godine, potpisalo 31,487 znanstvenika, sa više od 9.000 doktorskih titula iz atmosferskih znanosti, znanosti o Zemlji, klimatologije i okoliša. Niti jedan od tih uglednih znanstvenika nije prihvatio teoriju globalnog zatopljenja.

U stvari, ti znanstvenici inzistiraju da „Nema uvjerljivih znanstvenih dokaza da ljudsko ispuštanje ugljičnog dioksida, metana ili drugih stakleničkih plinova uzrokuje ili da će u doglednoj budućnosti uzrokovati katastrofalno zagrijavanje Zemljine atmosfere i poremećaj klime na Zemlji„.

U promicanju peticije, visoko cijenjen znanstvenik, profesor Frederick Seitz, bivši predsjednik američke Nacionalne akademije znanosti i dobitnik Nacionalne medalje za znanost, je istaknuo: „Istraživanje podataka o klimatskim promjenama ne pokazuju da je ljudsko korištenje ugljikovodika štetno. Naprotiv, postoje čvrsti dokazi da je povećana koncentracija atmosferskog ugljičnog dioksida ekološki korisna.”

Studija objavljena u časopisu Nature Climate Change 2016., ukazala je na blagotvorne učinke povećane proizvodnje ugljičnog dioksida. Ta studija je utvrdila da se Zemlja ozelenjava u „znatnoj mjeri” u posljednja tri i pol desetljeća.

Naime, između 25 i 50 posto biljnog svijeta našeg planeta ima koristi od ugljičnog dioksida jer potiče fotosintezu i povećan rast. Ugljični dioksid je čudesna molekula koja ponovo ozelenjava planet.

U 2007. godini dva znanstvenika, Dennis Avery i Fred Singer, su analizirali rad više od 500 znanstvenika i utvrdili da trenutno zagrijavanje Zemlje vjerojatno nije uzrokovano stakleničkim plinovima, već je dio prirodnog procesa hlađenja i zagrijavanja našeg planeta kroz koje prolazi 1500 godina.

Avery i Singer istaknuo da je u 2000 godina pisane povijesti, hladnija razdoblja poput Srednjeg vijeka i maloga ledenog doba bili su daleko štetniji za ljude i okoliš od toplijih razdoblja. Oni su ukazali na povijesne poplave rijeke Nil, proizvodnju vina u Velikoj Britaniji od strane Rimljana, i starim slikama najsunčanijeg neba, prikazujući ono što je poznato kao „srednjovjekovno zatopljenje” kao dokaz tih dosljednih promjena temperature.

Dakle, prije prihvaćanja kupljene i plaćene znanosti sudnjeg “globalnog zatopljenja” treba dobro pogledati činjenice i donijeti vlastite zaključke.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,