Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Osniva─Ź Weather Channela rekao na CNN-u da su ‘klimatske promjene prijevara’ … 31.000 znanstvenika se slo┼żilo

Osniva─Ź Weather Channela rekao na CNN-u da su ‘klimatske promjene prijevara’ … 31.000 znanstvenika se slo┼żilo

globalno-zatopljenjeOpse┼żna izvje┼í─ça od strane mainstream medija o la┼żnim klimatskim promjenama dovela su da mnogi prihva─çaju katastrofalno umjetno izazvano globalno zatopljenje kao znanstvenu ─Źinjenicu

No, dok se ova teorija sve vi┼íe u─Źi u ┼íkolama i drugim institucijama, va┼żno je imati na umu da postoje tisu─çe uglednih znanstvenika koji se apsolutno ne sla┼żu da je globalno zatopljenje zaklju─Źena teorija znanosti.

Jedan od njih je John Coleman, osniva─Ź The Weather Channela.

U nedavnom intervjuu za CNN, Coleman je naglasio da ne postoji znanstveni konsenzus kada je u pitanju globalno zatopljenje. Konstatiraju─çi da temelj znanosti nije u glasovanju, ve─ç bi se trebao temeljiti na hladnim i tvrdim ─Źinjenicama, ─Źvrsto navode─çi da se klimatske promjene jednostavno ne doga─Ĺaju.

ÔÇ×Ne postoji zna─Źajno globalno zagrijavanje koje je uzrokovao ─Źovjek, niti je bilo u pro┼ílosti, i nema razloga o─Źekivati to i u budu─çnostiÔÇŁ, naglasio je on. ÔÇ×To je cijeli niz gluposti.ÔÇŁ

Na pitanje CNN-ovog novinara kako obja┼ínjava ─Źinjenicu da je 97 posto znanstvenika zajedno da vladom, NASA-om i drugim institucijama prihvatilo globalno zatopljenje kao stvarnu znanost, Coleman je rekao i tvrdio da je sve u novcu.

O─Źito, vlada svake godine financira sa 2,5 milijarde dolara raspolo┼żivih sredstava klimatsku znanost, i podupire samo ona istra┼żivanja koja podupiru hipotezu globalnog zatopljenja. Klimatski znanstvenici koji zapravo ┼żele raditi, dakle, nemaju pravo na izbor: Ako ┼żele dobiti novac, oni moraju podr┼żati poziciju i stav globalnuog zatopljenja.

ÔÇ×To je stvarno jednostavno, ali to ne zna─Źi da ste u pravu; to ne gradi istinuÔÇ× rekao je Coleman. ÔÇ×Istina se u ovom slu─Źaju samo kupuje i pla─ça.ÔÇŁ

Coleman je tako─Ĺer spomenuo da je “Projekt peticije globalnog zagrijavanja” pokrenut 1998. godine, potpisalo 31,487 znanstvenika, sa vi┼íe od 9.000 doktorskih titula iz atmosferskih znanosti, znanosti o Zemlji, klimatologije i okoli┼ía. Niti jedan od tih uglednih znanstvenika nije prihvatio teoriju globalnog zatopljenja.

U stvari, ti znanstvenici inzistiraju da ÔÇ×Nema uvjerljivih znanstvenih dokaza da ljudsko ispu┼ítanje uglji─Źnog dioksida, metana ili drugih stakleni─Źkih plinova uzrokuje ili da ─çe u doglednoj budu─çnosti uzrokovati katastrofalno zagrijavanje Zemljine atmosfere i poreme─çaj klime na ZemljiÔÇ×.


U promicanju peticije, visoko cijenjen znanstvenik, profesor Frederick Seitz, biv┼íi predsjednik ameri─Źke Nacionalne akademije znanosti i dobitnik Nacionalne medalje za znanost, je istaknuo: ÔÇ×Istra┼żivanje podataka o klimatskim promjenama ne pokazuju da je ljudsko kori┼ítenje ugljikovodika ┼ítetno. Naprotiv, postoje ─Źvrsti dokazi da je pove─çana koncentracija atmosferskog uglji─Źnog dioksida ekolo┼íki korisna.ÔÇŁ

Studija objavljena u ─Źasopisu Nature Climate Change 2016., ukazala je na blagotvorne u─Źinke pove─çane proizvodnje uglji─Źnog dioksida. Ta studija je utvrdila da se Zemlja ozelenjava u ÔÇ×znatnoj mjeriÔÇŁ u posljednja tri i pol desetlje─ça.

Naime, izme─Ĺu 25 i 50 posto biljnog svijeta na┼íeg planeta ima koristi od uglji─Źnog dioksida jer poti─Źe fotosintezu i pove─çan rast. Uglji─Źni dioksid je ─Źudesna molekula koja ponovo ozelenjava planet.

U 2007. godini dva znanstvenika, Dennis Avery i Fred Singer, su analizirali rad vi┼íe od 500 znanstvenika i utvrdili da trenutno zagrijavanje Zemlje vjerojatno nije uzrokovano stakleni─Źkim plinovima, ve─ç je dio prirodnog procesa hla─Ĺenja i zagrijavanja na┼íeg planeta kroz koje prolazi 1500 godina.

Avery i Singer istaknuo da je u 2000 godina pisane povijesti, hladnija razdoblja poput Srednjeg vijeka i maloga ledenog doba bili su daleko ┼ítetniji za ljude i okoli┼í od toplijih razdoblja. Oni su ukazali na povijesne poplave rijeke Nil, proizvodnju vina u Velikoj Britaniji od strane Rimljana, i starim slikama najsun─Źanijeg neba, prikazuju─çi ono ┼íto je poznato kao ÔÇ×srednjovjekovno zatopljenjeÔÇŁ kao dokaz tih dosljednih promjena temperature.

Dakle, prije prihva─çanja kupljene i pla─çene znanosti sudnjeg “globalnog zatopljenja” treba dobro pogledati ─Źinjenice i donijeti vlastite zaklju─Źke.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,