Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RAT KOJI NIJE TREBAO BITI DOBIVEN: Bivši šef CIA-e da kaže da će afganistanski rat trajati desetljećima

RAT KOJI NIJE TREBAO BITI DOBIVEN: Bivši šef CIA-e da kaže da će afganistanski rat trajati desetljećima

afga-amerika-vojnik„Mi ne pobjeđujemo upravo sada u Afganistanu. Mi ćemo ispraviti to što je prije moguće„ rekao je Mattis, opisujući trenutno stanje rata u Afganistanu ‘bez strategije’

Amerikanci bi mogli ostati na afganistanskom tlu tijekom „duge” misiju koja bi mogla evoluirati u nekoliko desetljeća „generacijske borbe”, priznao je general David Petraeus, bivši zapovjednik američkih postrojbi u Afganistanu i član Bilderberg grupe.

Sadašnji rat u Afganistanu neće vjerojatno završiti u dogledno vrijeme, rekao je David Petraeus, koji je vodio vojnu kampanju koš davne 2000. godine.

Iako umirovljeni general tvrdi da je Amerika „otišla tamo s razlogom, i ostali su s razlogom”, da bi porazili Al-Kaidu nakon 9/11 napada, on je dao naslutiti da se „generacijska borba” može odvijati u ratom opustošenoj zemlji.

„To nije nešto što ćete osvojiti u nekoliko godina. Nećemo zauzeti brdo, zabosti zastavu, otići kući i održati pobjedničku paradu„ rekao je on. „Moramo biti tamo još dugo vremena, ali na način, koji je opet, održiv”, dodao je.

Vrativši se na svoju iznimnu tvrdnju, naveo je druge primjere američke implementacije u drugim dijelovima svijeta koja je trajala desetljećima, piše RT.

„Mi smo bili u Koreji tijekom 65 godina, jer postoji nacionalni interes za to”, rekao je Petraeus.

No, Petraeus „ne mislim da će američki angažma trajati toliko dugo” u Afganistanu.

General je ustvrdio: „Mislim da ne bismo trebali pristupiti ovome kao godišnjim misijama, uz napomenu da je ova vrsta planova daje afganistanskim vođama „uzbuđenje”.

Intervju je objavljen u trenutku kada su mediji objavili da se Trumpova administracija priprema za implementaciju dodatnih 4.000 vojnika u Afganistanu u borbi protiv talibana. Iako je to značajna brojka, ona je sitna u usporedbi s prethodnim brojem vojnika stacioniranih u Afganistanu, koji je dostizao 100.000.

„Mi ne pobjeđujemo upravo sada u Afganistanu. Mi ćemo ispraviti to što je prije moguće„ rekao je Mattis, opisujući trenutno stanje rata u Afganistanu ‘bez strategije’.
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,