Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRVI PUCNJEVI U DRUGOM AMERIČKOM GRAĐANSKOM RATU! ‘Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa’ (VIDEO)

PRVI PUCNJEVI U DRUGOM AMERIČKOM GRAĐANSKOM RATU! ‘Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa’ (VIDEO)

virginia-pucnjavaMainstream mediji su potpalili vatru dok je ljevičarsko nasilje eksplodiralo

Napad u gradu Alexandria, državi Virginiji je proveo 66-godišnji James T. Hodgkinson, vokalni progresivni aktivist, je otvorio vatru iz puške na članove Trumpove republikanske stranke prije nego je ranio člana Kongresa Steve Scalisea i još četvoro ljudi.

Predsjednik Donald Trump je priopćio nedugo nakon toga kako je Hodgkinson, na kojeg je policija pucala kao odgovor na incident, umro nakon što je odveden u bolnicu.

Hodgkinson, inače iz grada Bellevillea u saveznoj državi Illinois, je ranio strojnicom petoro ljudi, uključujući šefa republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Steve Scalisea.

Prema posljednjim objavama iz bolnice u Washingtonu, Scalise se nalazi u kritičnom stanju, piše Guardian. U teškom je stanju i jedan pripadnik osoblja jednog drugog kongresnika. Kako tvrde svjedoci, napadač je tijekom 5-10 minuta ispalio više stotina metaka.

Napadač Hodgkinson je bio samozaposlen, a njegov dosje u Illinoisu je prepun prometnih prekršaja uz koje se nalazi i optužba za napad i nanošenje tjelesnih ozljeda, koja je ipak odbačena 2006. godine. Te je optužbe podnijela njegova tadašnja djevojka, ali se nije pojavila na sudu kada je došlo vrijeme za ročište.
 

 
Hodgkinsonova žena je pak za tv mrežu NBC rekla da se njezin muž preselio u saveznu državu Virginia (nedaleko od Washingtona gdje je izvršio napad) prije dva mjeseca, a druga američka glasila pišu da je Hodgkinson bio ekstremist lijevih uvjerenja.


On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernie Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice.

“Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu” – napisao je u ožujku osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

Bernie Sanders, inače dugogodišnji senator iz Vermonta, je komentirao da je “užasnut ovim strašnim činom” i snažno osudio Hodgkinsonov napad.

U biografiji prožetoj aktivizmom za društvena i socijalna pitanja Hodgkinson je svojedobno i poslao nekoliko pisma lokalnom list Belleville-News Democrat u kojima je hvalio bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obamu i kudio poreznu politiku konzervativaca.

Više od 25 pucnjeva se čulo u snimci, koji je snimljen od strane svjedoka u blizini terenaa na Eugene Simpson Stadion Parku.

Pogledajte video:
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,