Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POVRATAK VELIKOM VOĐI: Trump proglasio Dennis Rodmana neslužbenim ambasadorom u Sjevernoj Koreji

POVRATAK VELIKOM VOĐI: Trump proglasio Dennis Rodmana neslužbenim ambasadorom u Sjevernoj Koreji

kim-rodman-korejaTrumpova uprava je potvrdila da šalju košarkašku zvijezdu Dennis Rodman u Sjevernu Koreju, tim je potezom učinila Rodmana neslužbenim veleposlanikom Amerike u Pyongyangu

Rodman će ponovo putovati u Sjevernu Koreju po prvi put u tri godine kako bi se našao sa svojim prijateljem Kim Jong-Unom.

„On putuje kao privatni građanin”, rekao je Trumpov dužnosnik.

56-godišnji Rodman, koji je pet puta bio NBA prvak kao igrač sa Detroit Pistonsima i Chicago Bullsima, već je putovao u Sjevernu Koreju u siječnju 2014. U tom posjetu, Rodman je pjevao „Sretan rođendan” Kim Jong-Unu, kojeg Rodman naziva svojim „najboljim prijateljem”.

Putovanje je također nazvano kao Rodmanova „košarkaška diplomacija”.

Kim Jong-un je navodno obožavatelj NBA, posebno momčadi Chicago Bullsa u kojoj je Rodman igrao u kasnim 1990-ih, piše Foxnews.

Predsjednik Donald Trump je pohvalio Rodmanove prethodne posjete Sjevernoj Koreji.

„Možda je Dennis puno bolje nego što sada imamo”, rekao je Trump za „Fox & Friends” nakon jednog od Rodmanovih putovanja u ožujku 2013. Rodman se također tada pojavio kao natjecatelj u Trumpovoj emisiji televizije NBC „Pripravnik”.

„Dennis nije glup dečko”, rekao je Trump. „On je pametan na mnogo načina, on je vrlo mudar.”

Sjeverna Koreja je otkrila i testirala četiri nova raketna sustava ove godine i ima plan za izradu nuklearne interkontinentalne balističke rakete u narednih nekoliko godina.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,