Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Uskoro operacija velikih razmjera: Amerika se priprema da ukloni Assada

Uskoro operacija velikih razmjera: Amerika se priprema da ukloni Assada

sirija-eksplozijaSAD pripremaju operaciju velikih razmjera za uklanjanje Assada s vlasti i uspostavu vlade koju bi kontrolirale, organiziranjem provokacija u Siriji, stalno granatirajući provladine snage

Koalicija koju predvode SAD ponovo je granatirala provladine snage u Siriji. Amerikanci se pozivaju na činjenicu da je do njihove vojne baze doletio dron koji je počeo granatirati teritorij. Dron je srušen, a vozila provladinih snaga su pogođena.

SAD nastoji preuzeti stratešku inicijativu u Siriji, organiziranjem ‘obojene revolucije’ uz uporabu oružanih snaga, pripremaju juriš na Damask kako bi uklonile sa vlasti aktualnog sirijskog predsjednika Bashara al Asada i stavile na čelo zemlje rukovodstvo koje bi bilo pod njihovom kontrolom”, istaknuo veteran i senator obavještajne službe Igor Morozov Morozov.

Senator smatra da SAD nastavlja destabilizirati situaciju u Siriji i pokušava prekinuti sve sporazume o mirnom rješavanju koji su postignuti u Astani i Ženevi. Prema njegovim riječima, svijet se već suočavao s tim – svaki put kada je postizan dogovor za mirno rješenje u Siriji, Amerikanci bi izvodili vojne udare na provladine snage.

On također smatra da su situaciju s dronovima organizirali američki agenti iz redova oporbe.

“SAD vježbaju pucanje, a sljedeći napad će biti vrlo moćan. Nakon toga, SAD će objaviti juriš na Damask. Za to se mobiliziraju i koncentriraju borbene jedinice, uključujući i američke oružane snage u Jordanu, gdje se u području američkog informativnog centra formiraju vojne postrojbe oružane oporbe”, smatra Morozov.

Prema njegovim riječima, SAD priprema novu verziju “obojene revolucije” – kombinaciju vojne operacije koja će uključivati​i kopnene borbe i potporu iz zraka.

“Mislim da glavni stožer Vojske Rusije uzima u obzir sve te okolnosti i prije početka te provokacije mora upozoriti Amerikance i koaliciju da ne možemo dozvoliti takav razvoj događaja”, istaknuo je.

“Ne smije se ispustiti strateška inicijativa Rusije, Amerikanci je namjeravaju presresti”, naglasio je Morozov.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,