Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OLIVER STONE: Mi, Amerikanci, još od 1917. nastojimo Moskvu optužiti za sve moguće grijehe

OLIVER STONE: Mi, Amerikanci, još od 1917. nastojimo Moskvu optužiti za sve moguće grijehe

stone-putin-kavaSjedinjene Države od 1917. godine nastoje Moskvu optužiti za sve moguće grijehe, a to se neizbježno odražava i na raspoloženje Amerikanaca – ocijenio je Oliver Stone

Američki Oskarovac je proteklih mjeseci imao cijelu seriju razgovora s Vladimirom Putinom o kome je snimio svoj nanjoviji dokumentarni film.

Stoneu je bilo postavljeno pitanje: “Da li će vam koristiti prašina koja se podigla oko tog filma?”.

Slavni redatelj je odgovorio: “Ja ne mogu predvdeti kako će na cijelu stvar gledati Amerikanac koji vjeruje da su Rusi utjecali na naše prošlogodišnje izbore. Ako netko u to vjeruje – ništa strašno. Također: ako neki i poslije gledanja filma budu smatrali da je Putin loš – opet ništa strašno”.

U nastavku je rekao:

“Da, može se Rusija kriviti za sve. Mi, Amerikanci, smo se upravo time umnogome i bavili još od 1917-te godine”.

Stone je otkrio da je izborima u SAD posvećen četvrti dio filma. Potom je ukazao:

“Ni to nije cijela priča. Film je kao cjelina posvećen Rusiji i Putinovom iskustvu kao šefa države. To je obimniji zahvat nego što će gledatelji imati priliku vidjeti sada”.

Stone je priznao da je ruskom lideru počeo postavljati oštrija pitanja u trećem i četvrtom dijelu filma – kada su se bolje upoznali.

Još je na istu temu dodao: “Mislim da sam ga uspio izazvati. Možda će se nekima učiniti da sam bio mlak, ali nije tako. Upućivao sam sve smjelije i smjelije izazove koj su se ticali budućnosti, izbornih planova, novca i korupacije”.

Američki redatelj je ocijenio da Putin nije bogat koliko mu pripisuju:

Da li je on bogat? Uopće nije onoliko koliko se govori. Ne vjerujem u to jer način na koji se drži i govori o novcu svjedoče o suprotnom”.

Stone je naglasio da sa svojim dokumentarcem o Putinu nije računao i ne računa da brze efekte:

“Ovo je za mene film s usporenim djelovanjem. Sa svakim satom gledanja ljudi će se sve više uživljavati u film i sve više znati o Putinu”.

Stoneov film o ruskom lider prikazivat se u SAD od 12. do 15. lipnja.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,